Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trump ili Clinton? Ko predvidi pobjednika može zaraditi!

trump-hillary

U utorak, 8. novembra 2016. godine, održat će se izbori za predsjednika SAD. Kandidatkinja Demokratske stranke, Hillary Clinton i republikanac, Donald Trump, provjerit će političko raspoloženje američke nacije. Prema jednom ili drugom scenariju, događanja na finansijskom tržištu mogu krenuti na bolje ili na gore.

Mislite da će pobijediti Hilari Klinton? Ili pak Donal Tramp?

FXLider vam daje besplatnih 50 EUR za trgovanje na finansijskom tržištu uoči izbora i priliku da zaradite na svom predviđanju.

Besplatnih 50 EUR za trgovanje možete preuzeti OVDJE.

Gledišta dva kandidata se veoma razlikuju po mnogim pitanjima važnim za Amerikance. Kako (pre)urediti zdravstvenu zaštitu, voditi vanjsku politiku, kakav stav zauzeti u pogledu imigracija, samo su neke od tema koje razdvajaju dva tabora.

Šta kaže statistika – ko će pobijediti?

Statistički gledano, četvrta godina drugog mandata predsjednika je najgora za američko tržište dionica. Jedan drugi pogled unazad kazuje da u 82% slučajeva, kad bi tržište dionica raslo tokom avgusta i oktobra, stranka predsjednika na vlasti bi pobijedila. U 86% slučajeva, kad bi tržište padalo tokom ova dva mjeseca, stranka predsjednika koji nije na vlasti bi odnijela pobjedu.

Ovoga puta, tržište je u avgustu stagniralo dok je u oktobru zabilježilo pad od oko 2,6%.
Kako nervoza raste i približava se dan odluke, niski udarci i negativna kampanja sve su prisutniji u američkoj i svjetskoj javnosti. Prema mnogima, ovako „prljava“ kampanja gotovo da nije viđena u prethodnim predizbornim kampanjama. Sve ovo podiže tenziju kod investitora i određuje pravac u kojem će se kretati kurs dolara u odnosu na druge valute, kao i cijene dionica, zlata i drugih roba.

Ko dobro predvidi kakav će epilog izbora biti, može ostvariti solidan prihod.

Besplatnih 50 EUR za trgovanje možete preuzeti OVDJE.