Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Turbo Trade u humanoj misiji

urucenje vozila turbo trade1

Danas je u novootvorenom salonu autocentra “Turbo Trade” u Sarajevu održana prigodna svečanost na kojoj su čelnici ove uspješne kompanije donirali automobil predstavnicima Javne ustanove socijalno-pedagoška životna zajednica Bihać.

Događaju su prisustvovala djeca koja odrastaju u ovoj ustanovi, legendarni bosanskohercegovački glumac Josip Pejaković, voditelj Almir Čehajić Batko, pjevač Amel Ćurić, te veliki broj građana, a događaj su podržale i propratile i brojne novinarske ekipe.

– Pozdrav za sve klince u Bosni i Hercegovini. Nemojte nosati sliku djece u novčanicima i letiti za nekim parama koje nećete naći, nego provedite neko vrijeme sa svojim klincem i malo ga bolje upoznajte. Zaštitite djecu u Bosni i Hercegovini. Za neko određeno vrijeme ćemo svi mi biti passe, a ovi klinci će voditi ovu zemlju. Iz tog razloga mi je drago da su oni dobili ovaj auto- rekao je Batko.

U uvodnom obraćanju djeci i prisutnima obratio se i direktor „Turbo Tradea“ Adnan Kovačević.

– Turbo Trade je kompanija koja radi već sedamnaest godina. Povodom otvaranja našeg novog autosalona imali smo želju i namjeru da poklonimo jedno vozilo Javnoj ustanovi socijalno-pedagoška životna zajednica iz Bihaća koja radi jedan ogroman i važan posao.

Prepoznali smo njihov rad, jako ga cijenimo i kao društveno odgovorna firma željeli smo na neki način da ih podržimo u njihovim budućim nastojanjima u pravilnom odgoju djece koja odrastaju u ovoj ustanovi- kazao je Kovačević.

Šerif Bajrić, direktor Javne ustanove socijalno-pedagoška životna zajednica Bihać zahvalio se na donaciji, ali i pomoći direktora Adnana Kovačevića da djeca iz ove ustanove danas dođu u Sarajevo.

– Naša ustanova vodi brigu o smještaju djece bez roditelja i roditeljskog staranja. U svom sastavu imamo 24 objekta i to je jedan sveobuhvatni sistem koji vodi brigu o smještaju djece, njihovoj ishrani, školovanju na nivou osnovnog i srednjeg obrazovanja, a i za one koji se odluče ići na studij imamo dva stana u kojima se mogu smjestiti. Ovaj humani čin kompanije
„Turbo Trade“ za nas je jedna nova snaga i injekcija, ali i jedan pozitivan primjer za ostale privrednike i ljude koji imaju mogućnost da pomognu ovakve ustanove. Iako smo državna ustanova, mi imamo potrebu da koristimo sredstva iz donacija u onim segmentima gdje su nam ona nedostatna, a ovom slučaju se to i vidjelo. Ovo vozilo koje smo dobili će služiti u svrhu uključivanja u društvene tokove i povezivanju naših objekata koji se nalaze širom Unsko – sanskog kantona. Naša djeca će sada moći pravovremeno moći dobijati stručnu pomoć kada je u pitanju odgoj. Zahvaljujem se i prisutnim medijima koji su podržali i propratili ovu svečanost, a kompaniji želim uspjeh u budućem radu – rekao je Bajrić.

Pjevač Amel Ćurić ovom prilikom je izveo i nekoliko pjesama i razveselio prisutnu djecu, dok je glumac Josip Pejaković za njih pripremio kratku glumačku izvedbu.

– Neka nam djeca odrastaju pod nadzorom psihologa i vaspitača, a neka ova donacija bude primjer svima ne samo iz Unsko- sanskog kantona. Neka nam ovako lijepe vijesti dolaze iz tog dijela Bosne, a ne samo da je ovaj kanton neki slučaj. Otiđi čovječe, kako ja kažem, sagni se pa vidi hajvanu gdje je Sana, otiđi u Unsko – sanski kanton i vidjećeš da ništa nije onako kako nam pričaju na televiziji – naglasio je Pejaković.