Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

turistička zajednica ks

Turistička ponuda Kantona Sarajevo predstavljena na najvećem španskom sajmu

tzks – spanija 1

Sajam je posjetilo više od 200.000 posjetilaca, te oko 9.000 izlagača iz 165 zemalja svijeta

Turistička zajednica Kantona Sarajevo predstavila je španskom tržištu turističku ponudu Kantona Sarajevo na najvećem španskom turističkom sajmu FITUR u Madridu 2019. koji se održavao od 23. do 27. januara.

FITUR je sajam globalnog karaktera a ujedno je i vodeći sajam turizma u Španiji. Izložbeni prostor se prostirao u 9 paviljona. Štand Turističke zajednice Kantona Sarajevo se nalazio u paviljonu 4 – Evropa. Sajam je posjetilo više od 200.000 posjetilaca, te oko 9.000 izlagača iz 165 zemalja svijeta.

Turistička zajednica Kantona Sarajevo, već je drugi put učesnik sajma i nakon kontinuiranih nastupa i prezentacija ostavljen je trag na španske turoperatere i posjetioce sajma. Na sajmu je dogovorena saradnja na izdavanju turističkog vodiča za Sarajevo, ali i za cijelu Bosnu i Hercegovinu. To bi bio prvi vodič na španskom jeziku koji opisuje turističke znamenitosti Sarajeva ali i šire.

Posjetioce sajma su najviše zanimale kulturno-historijske znamenitosti Sarajeva, a željeli su i saznati koji su najbolji i najbrži letovi za dolazak u naš grad. Štand je bio veoma posjećen, jer se, između ostalog, nalazio na vrlo frekventnom mjestu.