Biznis

FITUR

Turistička zajednica Kantona Sarajevo na sajmu u Madridu

23/01/2020

FITUR je najveći sajam turizma u tom dijelu Evrope, sa više od 250 hiljada posjetilaca i 10 hiljada izlagača iz 165 zemalja svijeta

U Madridu se od 22. do 26. januara 2020. godine održava 40. po redu međunarodni sajam turizma FITUR, koji je tradicionalno otvorila kraljica Španije Letizia.

FITUR je najveći sajam turizma u tom dijelu Evrope, sa više od 250 hiljada posjetilaca i 10 hiljada izlagača iz 165 zemalja svijeta.

Turistička zajednica Kantona Sarajevo na tom prestižnom sajmu nastupa zajedno sa suizlagačima iz Hercegovačko-neretvanskog kantona, gdje predstavlja bogatu turističku ponudu Kantona Sarajevo.

Predsjednica Turističke zajednice Kantona Sarajevo Azra Džigal susrela se sa generalnim sekretarom Svjetske turističke organizacije UN-a (UNWTO) Zurabom Pololikashiliem, sa kojim je razgovarala o turizmu u Kantonu Sarajevo i Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Turističke zajednice KS.

Štand TZKS, koji se nalazi u paviljonu evropskih zemalja posjetila je i ambasadorica BiH u Kraljevini Španiji Danka Savić.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.