Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

istanbul

Turistička zajednica KS predstavila turističku ponudu na sajmu EMITT

emitt3 (1)

Spremni smo uz svjetske turističke profesionalce iz više od 100 zemalja Evrope, Azije, Dalekog Istoka, te Latinske Amerike predstaviti Kanton Sarajevo i BiH u naboljem svjetlu

Turistička zajednica Kantona Sarajevo i ove godine predstavlja turističku ponudu na sajmu EMITT u Istanbulu, jednom od pet najvećih svjetskih sajmova turizma i putovanja.

Ovogodišnje, 25. po redu izdanje prestižnog sajma EMITT koje se održava od 9. do 12. januara, okuplja blizu 900 izlagača iz 103 zemlje svijeta, te oko 45.000 profesionalaca u turizmu.

Turistička zajednica KS imala je vrlo uspješne nastupe na EMITT-u što potvrđuju i nagrade – priznanje za napredak i najbolje uređen stand, koje je dobila tri puta zaredom.

Na sajam, ovog četvrtog puta, tradicionalno idemo sa našim članovima – suizlagačima, s kojima ćemo na velikom štandu od 50 kvadratnih metara prezentirati turističku ponudu Kantona Sarajevo i Bosne i Hercegovine. S nama će na štandu koji se nalazi u hali 2 na poziciji A424 ove godine izlagati hoteli Hills i Hollywood, hoteli grupacije Europa, hotel Courtyard by Marriott, turističke agencije Relax Tours i BTO, te Turistička zajednica Tuzlanskog kantona.

Sajam najviše posjećuje domaće stanovništvo – Turci, koji su prema našim statističkim podacima u među top 5, a dvije godine zaredom i prvi po broju posjeta i noćenja u Kantonu Sarajevo.
Inače, Istanbul, kao mjesto spoja Istoka i Zapada, predstavlja idealno tržište na kojem je neophodno predstaviti turističku ponudu. Interesovanje za posjetu Sarajevu, kada su u pitanju turisti s Dalekog Istoka raste, a Istanbul je izuzetno povoljna saobraćajna poveznica prema nama, posebno ako se uzme u obzir postojanje direktnih avio linija Sarajevo – Istanbul.

Računajući na dosadašnje iskustvo, posjetioci sajma EMITT najviše interesovanja pokazuju za nova saznanja o historijskoj poveznici Turske i BiH, sličnosti kultura, gastronomije.

Spremni smo uz svjetske turističke profesionalce iz više od 100 zemalja Evrope, Azije, Dalekog Istoka, te Latinske Amerike predstaviti Kanton Sarajevo i BiH u naboljem svjetlu!