Biznis

Sarajevo

U Centru Skenderija danas počinje sajam namještaja “Interio”

13/03/2019

Drvna industrija jedna je od najznačajnijih grana industrije u BiH koja iz godine u godinu bilježi sve bolje rezultate u proizvodnji i izvozu

U sarajevskom Centru Skenderija danas počinje 36. međunarodni sajam namještaja, unutrašnjeg i vanjskog uređenja, te prateće industrije „Interio“ i trajat će do 17. marta.

Drvna industrija jedna je od najznačajnijih grana industrije u BiH koja iz godine u godinu bilježi sve bolje rezultate u proizvodnji i izvozu, a sajam „Interio“ prilika je za predstavljanje najboljih predstavnika ove industrije – ističu iz Centra Skenderija.

– Ova manifestacija otvara sajamsku sezonu u Centru Skenderija, a učestvovat će kompanije iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije, Makedonije, Austrije, Italije, Njemačke, Švedske, Danske, Švicarske i Turske. Kada je riječ o broju izlagača, do petka smo imali oko 80 prijavljenih izlagača. Za posjetioce sajam će biti otvoren od 10.00 do 19.00 sati uz slobodan ulaz – naveo je direktor Centra Skenderija Amer Kapo na pres-konferenciji održanoj u ponedjeljak, dodajući da će sajam biti održan u tri dvorane i pratećim prostorima, kao i da će biti sajamskih popusta, nagradnih igara i drugih sadržaja.

Što se tiče stručno-edukativnog programa, između ostalog, prvog dana sajma najavljena je Međunarodna drvno-tehnološka konferencija koju organizuje Drvni klaster “Namještaj i drvo”, u saradnji sa Privrednom komorom Federacije BiH, a Vanjskotrgovinska komora BiH 14. marta organizuje seminar o temi “Izvoz osnovno opredjeljenje drvne industrije”.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.