Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U februaru prvi Ekonomski forum Bosne i Hercegovine

Počeo 6. SBF 2015: Jedan od najvažnijih ekonomskih događaja o

Ekonomski forum Bosne i Hercegovine, prvi događaj u BiH koji će okupiti predstavnike vlasti, poslovne i akademske zajednice, bit će održan u Sarajevu 9. februara, javlja Anadolu Agency (AA).

Cilj Foruma, koji organizuje Ekonomski fakultet u Sarajevu, je uspostavljanje međusobnog dijaloga kako bi zajednički unaprijedili ekonomski i poslovni ambijent u zemlji.

“Ovaj događaj ima višestruke vrijednosti za bh. društvo, posebno zbog činjenice što će po prvi put na jednom mjestu kroz otvoreni dijalog vlada, realni i javni sektor, svaki iz svog ugla djelovanja, razgovarati o problemima i prilikama sa kojima se susreću. Nezamjenjivu ulogu u procesu kreiranja ekonomskih politika jedne države bi trebala imati i akademska zajednica, koja će ovdje kroz poseban panel dati svoj stručni osvrt na postojeće stanje i potencijale bh. ekonomije”, najavili su organizatori.

Učešće u panelima Foruma su potvrdili najviši zvaničnici državne i entitetske izvršne vlasti u BiH, vodeći ljudi domaćih i stranih kompanija, te ugledni profesori iz oblasti ekonomije i biznisa u BiH.

Neki od panelista Foruma su predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, guverner Centralne banke Bosne i Hercegovine Senad Softić, premijer Vlade FBiH Fadil Novalić, ministar finansija BiH Vjekoslav Bevanda, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović…

Osim panelista, očekuje se i prisustvo predstavnika nižih organa izvršne vlasti u BiH, agencija i udruženja koji zastupaju poslodavce, te predstavnika preko 300 najuspješnijih kompanija u BiH.
Ekonomski forum Bosne i Hercegovine će biti održan u hotelu Holiday Sarajevo, te će biti otvoren za javnost, uz prethodnu registraciju učesnika.