Biznis

Potpisan ugovor

U Mercatoru BH produženo važenje postojećeg Kolektivnog ugovora

22/12/2020

Sindikat PPDIVUT BIH iskreno čestita Upravi na očuvanju postignutih prava radnika i na zavidnom socijalnom dijalogu, saopćeno je iz te institucij

U Mercatoru BH d.o.o. Sarajevo danas je produženo važenje postojećeg Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavca i radnika.

Ugovor su potpisali direktor Ahmet Koštreba i prokurist Romana Kramar, s jedne strane, i povjerenik Sindikalne organizacije Sadina Borišić i predsjednik Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji, vodoprivredi, ugostiteljstvu, turizmu i trgovini (PPDIVUT) BiH Mehmed Avdagić, sa druge strane.

Iz Sindikata PPDIVUT istaknuto je da je Uprava Mercatora uspjela zajedno s radnicima u pandemiji da sačuva obim i nivo prava koji su usaglašeni i bili u primjeni do izbijanja pandemije, pa do danas. Današnjim produžavanjem važenja Kolektivnog ugovora, ona i dalje ostaju u primjeni.

Sindikat PPDIVUT BIH iskreno čestita Upravi na očuvanju postignutih prava radnika i na zavidnom socijalnom dijalogu, saopćeno je iz te institucije.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.