Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Modriči počinje Sajam privrede

modrica

U Modriči će danas biti otvoren Sajam privrede, dvodnevna privredna manifestacija, na kojoj se očekuje učešće 220 izlagača iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Otvaranju sajma “Modriča 2018” prisustvovaće ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić.

Sajam organizuje Razvojna agencija opštine Modriča, pod pokroviteljstvom opštine i uz podršku Vlade Repbulike Srpske.

Direktor Agencije Miloš Ilić rekao je Srni da će sajam biti održan na 1.000 metara kvadratnih zatvorenog izložbenog prostora i 5.000 metara kvadratnih otvorenog izložbenog prostora Kulturno-sportskog centra Modriča.

“U sportskoj dovrani biće izloženi industrijski i zanatski proizvodi, prehrambeni i proizvodi kućne radinosti, te održana modna revija, dok će poljoprivredni proizvodi, poljoprivredna mehanizacija, te izložba stoke i sitnih životinja biti održana na platou ispred dvorane gdje je predviđeno svečano otvaranje manifestacije uz kulturno-zabavni program”, rekao je Ilić.

Ilić je naglasio da je sajam međunarodnog karaktera, te da je cilj povezivanje i promocija domaćih i stranih preduzeća i poljoprivrednika, udruženja i privrednih komora Republike Srpske, Federacije BiH i zemalja u okruženju, kao i prezentacija novih proizvoda i usluga.

Otvaranje Sajma predviđeno je za 10.30 časova, dok je zatvaranje planirano za sutra u 19.00 časova, kada će biti uručene nagrade, priznanja i zahvalnice učesnicima ove najveće privredne manifestacije na dobojskoj regiji.