Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U oktobru u Pragu forum Njemačke inicijative za pronalaženje dobavljača

prag

U sklopu Njemačke inicijative za pronalaženje dobavljača u zemljama centralne i istočne Evrope, 19. oktobra u Pragu će biti održan forum pod nazivom “3rd CEE Procurement & Supply Forum”.

Cilj inicijative je da se u okviru jednodnevnog događaja predstavnici odabranih kompanija iz Baltičkih zemalja, te Češke, Mađarske, Poljske, Slovačke, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije sastanu s predstavnicima njemačkih firmi koje su zainteresovane za uspostavljanje poslovnih kontakata s proizvođačima iz tih zemalja, odnosno njihovim novim potencijalnim dobavljačima roba i usluga iz zadanih djelatnosti poslovanja.

Njemačke firme traže prvenstveno dobavljače iz sektora mašinogradnje/gradnje postrojenja i automotiva iz oblasti obrade metala, zatim plastike/gume/elektronike, te proizvoda za opremanje hotela (namještaj, madraci, sanitarna postrojenja, rasvjeta, klima uređaji, podne obloge itd.).

Za učešće na forumu potrebno je ispuniti finalnu prijavu iz priloga BME CEE Procurement 2016 i poslati najkasnije do 2. septembra 2016. na e-mail sanjin.purgic@ahk.ba .

Kotizacija za učešće na forumu iznosi 295 eura, dok za članove udruženja Wirtschaftsverein BiH kotizacija iznosi 245 eura. Troškove puta i smještaja snose sami učesnici foruma, saopćeno je iz Predstavništva njemačke privrede u BiH.