Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

UNDP i Vlada Švedske

U Olovu zvanično okončan projekt socijalnog osnaživanja žena

olovo

Istaknuto je da je projekt okupio 40, mahom nezaposlenih žena s područja općine Olovo za koje su organizovane radionice na kojima su savladale staru tehniku filcanja vune i naučile izrađivati ukrasne i druge predmete

Današnjom pres-konferencijom u Olovu zvanično su okončane dvomjesečne aktivnisti na projketu “Socijalno osnaživanje žena – mogućnosti i perspektive” Udruženja za očuvanje kulturnog naslijeđa i tradicije “Sahan” iz Vogošće.

Istaknuto je da je projekt okupio 40, mahom nezaposlenih žena s područja općine Olovo za koje su organizovane radionice na kojima su savladale staru tehniku filcanja vune i naučile izrađivati ukrasne i druge predmete.

Predsjednica udruženja Fikreta Nazifović izrazila je zadovoljstvo zbog velikog interesovanja Olovljanki i njihove uključenosti u projekat, te kazala kako je osnovni trening sadržavao elemente iz oblasti obuke žena za izradu spomenutih predmeta.

Dodala je da su polaznice učile o pokretenju vlastitih biznisa, fondacijama, udruživanju i slično.

Projekt “Socijalno osnaživanje žena – mogućnosti i perspektive” ralizovan je u okviru projekta “Žene na izborima u BiH” koji finansira Vlada Švedske, a provodi UNDP, saopćeno je iz Udruženja “Sahan”.