Biznis

Ilidža

U pripremi novi proizvodni pogon u Hrasnici, kapaciteta do 250 radnih mjesta

23/09/2021

Trudimo se da efikasnom podrškom administracije, budemo najpoželjniji partner investitorima - kazao je načelnik

U Hrasnici, općina Ilidža, treba da bude novi proizvodni pogon firme Adana Co u kojem će biti do 250 radnih mjesta, saopćeno je iz kabineta načelnika općine Ilidža Nermina Muzura.

On je posjetio lokaciju pripremnih radova za proširenje proizvodnih kapaciteta navedene firme koja je za to dobila građevinsku dozvolu.

Vlasnik kompanije Nermin Ademović izrazio je zadovoljstvo što će otvoriti proizvodni pogon na Ilidži i zahvalio načelniku i općinskoj administraciji za podršku u procedurama pribavljanja neophodne dokumentacije za početak radova.

– Zadovoljstvo mi je što smo obišli pripremne radove i što će Ilidža dobiti ovako veliki proizvodni pogon koji će obezbijediti do 250 radnih mjesta. Želimo da unapređujemo lokalnu zajednicu u obostranom interesu investitora i građana te je garant uspjeha i razvoja saradnja između realnog i javnog sektora. Trudimo se da efikasnom podrškom administracije, budemo najpoželjniji partner investitorima – kazao je načelnik.

Adana Co osnovana je 1997. godine i bavi se proizvodnjom namještaja. Proizvode izvozi van Bosne i Hercegovine a klijenti su uglavnom firme koje se bave dizajnerskim namještajem.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.