Biznis

Bloomberg Adria

U region i BiH stiže prva platforma sa biznis vijestima za jugoistočnu Evropu

15/10/2021

Nakon pokretanja u 2022. godini, Bloomberg Adria pružaće biznis i finansijske vijesti, te analize i podatke rastućoj zajednici donosilaca poslovnih odluka i budućih lidera u regiji i to putem televizije, štampe, kao i digitalnih, mobilnih i društvenih medija

Bloomberg Media i Mtel Swiss, emiter u većinskom vlasništvu Telekoma Srbija, danas su najavili sporazum o pokretanju prve panregionalne multi platforme sa biznis vijestima za jugoistočnu Evropu sa centrima u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, i Sjevernoj Makedoniji.

Nakon pokretanja u 2022. godini, Bloomberg Adria pružaće biznis i finansijske vijesti, te analize i podatke rastućoj zajednici donosilaca poslovnih odluka i budućih lidera u regiji i to putem televizije, štampe, kao i digitalnih, mobilnih i društvenih medija.

Kako je najavljeno, Bloomberg Adria koristiće snagu 2.700 novinara i analitičara Bloomberg News u 120 zemalja kako bi stvorila novu centralu za vijesti koja kombinuje domaće vijesti s opsežnim globalnim ekonomskim i tržišnim izvještavanjem. Na ovoj platformi naći će se prevodi najvažnijih Bloombergovih sadržaja, kao i originalni medijski sadržaji iz uredničkih centara u Sarajevu, Beogradu, Zagrebu, Ljubljani i Skoplju.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.