javna punionica

U Sarajevogasu zadovoljni rezultatima rada prve CNG punionice

sarajevo gas cng (1)

Punionica ima dvije saobraćajne trake za autobuse i komercijalna vozila, odnosno mala putnička vozila, a u narednom periodu planirana je organizacija radnog vremena 0-24 sata

Kompanija Sarajevogas je objavila da od zvaničnog puštanja u rad prve javne punionice kompresovanog prirodnog gasa (CNG) krajem maja tekuće godine bilježe značajne rezultate u prodaji.

Dodaju da, osim vozila javnoga gradskog prijevoza, redovni korisnici u sve većem broju postaju firme i preduzeća čija službena vozila koriste prirodni gas kao pogonsko gorivo.

Također, navode da su otvaranjem punionice stvoreni uslovi i da se u većoj mjeri poboljša kvalitet zraka u Kantonu Sarajevo.

Iz Sarajevogasa tvrde da , ukoliko posmatramo cijene CNG-a u zemljama regiona, evidentno je da je cijena koju oni nude trenutno najpovoljnija.

Punionica ima dvije saobraćajne trake za autobuse i komercijalna vozila, odnosno mala putnička vozila, a u narednom periodu planirana je organizacija radnog vremena 0-24 sata.

Prva javna CNG punionica u Kantonu Sarajevo nalazi se u neposrednoj blizini poslovno-tehničkog objekta Sarajevogasa u Butilama. Projekat u vrijednosti 1.905.690 KM realiziran je sredstvima Vlade Kantona Sarajevo i Sarajevogasa.

Punionica je zvanično počela sa radom 27. maja 2020., saopćeno je iz Sarajevogasa.