Biznis

Bistro Zdravo

U Sarajevu održana radionica “Hrana je lijek”

25/09/2020

Spremala se hrana sa zdravim namirnicama koje daju našem organizmu hranjive tvari koje su nam potrebne za energiju

Zdrav život počinje od onoga što jedemo, a imunitet je odgovor na izazove bolesti. Pod ovim motom, jučer je u Sarajevu u «Zdravoj košnici», prostoru za kreaciju i edukaciju, u organizaciji Bistroa Zdravo održana radionica pod naslovom «Hrana je lijek».

Pet bosanskohercegovačkih blogerica zdrave hrane imale su priliku dodatno se educirati o zdravim receptima i prirodnim namirnicama koje su bogate nutrijentima i jačaju imunitet. Simpatična Maja Pilav, osnivačica i direktorica Bistroa Zdravo, vodila je radionicu, predstavivši njen pristup zdravom kuhanju. Spremala se hrana sa zdravim namirnicama koje daju našem organizmu hranjive tvari koje su nam potrebne za energiju, obnovu tjelesnih stanica, rast i razvoj, te otpornost na bolesti. Razgovaralo se o namirnicama koje doprinose i djeluju na metaboličko zdravlje.

Bistro Zdravo već nekoliko godina uspješno promovira koncept zdrave hrane u Sarajevu. To je mjesto na kojem se ljubitelji zdrave hrane i cjelovitih namirnica uz izvrstan jelovnik, druže, kuhaju, uče, razmjenjuju recepte i dolaze po zdrave namirnice. Jela se pripremaju bez bijelog šećera i brašna, bez rafinirane soli i ulja, bez glutena, bez jaja, bez laktoze. Svi recepti spremljeni su od svježeg voća i povrća.

Sponzori radionice su bili domaći brendovi Greens d.o.o. i distributerka zdrave hrane Mersiha Zorbić. Greens d.o.o. je nastao 2018. godine u Sarajevu kao odgovor na potrebu savremenog čovjeka za provjereno zdravom ishranom. Greens proizvodi organsko mikropovrće, začinsko bilje i jestivo cvijeće. Mersiha Zorbić se bavi distribucijom hercegovačkog, organskog voća i povrća, a više o njenoj ponudi može se saznati na društvenim mrežama pod imenom «meri.z.t.»

Bistro Zdravo će nastaviti sa organizacijom sličnih radionica i za ostale kategorije zainteresiranih i to za sportiste, nutricioniste i online medije, kao i za goste bistroa.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.