U Sarajevu otvorena peta Branding konferencija (FOTO)

branding1

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić otvorio je danas Branding konferenciju u Vijećnici izrazivši uvjerenje da će nakon ovog događaja i sama ta sarajevska znamenitost biti brandirana.

Dodao je da je Sarajevo dugo vremena ljude podsjećalo na najdužu opsadu u modernoj historiji, ali da je ono danas grad okrenut budućnosti u kojem je svaki dan sve više novih objekata te se tragovi rata gotovo i ne primjećuju.

Komšić je rekao da najveće potencijale u brandiranju Sarajeva, koje je moguće upješno komercijalizirati, predstavljaju bogata kulturno-historijska baština, jedinstvo različitih religija i kultura, izuzetne prirodne atrakcije, otvoreni i gostoljubivi ljudi s prepoznatljivim humorom, olimpijada, brojni festivali i manifestacije.

Istakao je da Sarajevo raspolaže svim potrebnim potencijalima da postane prepoznatljiv brand u pozitivnom smislu te pozvao na zajedničku akciju da bi turizam postavili na konkurentniju poziciju na regionalnom i međunarodnom tržištu.

Vesna Beganović, direktorica agencije Via Media koja je organizator konferencije, kazala je da je peto izdanje Branding konferencije dokaz da njihova vizija može da živi i da se razvija, te da su pripremili zanimljiv i dinamičan program.

U sklopu konferencije vrhunski predavači će prezentirati najnovije marketinške strategije, a bit će organizirane i zanimljive radionice i panel diskusije.

Organizatori očekuju oko 350 sudionika iz zemalja regiona i Sjedinjenih Američkih Država, a više od 70 medija iz cijele regije je akreditirano za praćenje događaja.