Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U septembru 30. izbor 100 najvećih kompanija Poslovnih novina

100_najvecih_2017_
FOTO I. K. / Fokus.ba

Časopis Poslovne novine 20. septembra će upriličiti 30. manifestaciju izbora 100 najvećih kompanija u BiH i dodjelu priznanja onima koje su u 2016. ostvarile najbolje poslovne rezultate poslovanja, najavljeno je danas na pres-konferenciji u Sarajevu.

Glavna i odogovorna urednica Poslovnih novina Alena Ahmetspahić-Fočo izjavila je da će se na manifestaciji okupiti više od 300 uspješnih privrednika, menadžera i visokih zvanica iz BiH, te da će dodijeliti priznanja za najveće firme po ukupnom, prihodu, dobiti i investicijama.

– Ove godine prvi put ćemo dodijeliti i priznanja za najbolje po industrijskim granama. Tradicionalno, Poslovne novine će dodijeliti i Srebrni pečat, najveće priznanje za jednu kompaniju koja je postigla zavidne rezultate u svim oblastima poslovanja – rekla je Ahmetspahić-Fočo.

Ahmet Egrlić, predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH koja je partner projekta, istakao je da je promocija uspješnog poslovanja bh. kompanija i potencijala za saradnju s Bosnom i Hercegovinom od izuzetnog je značaja, posebno s aspekta poslovanja s inostranstvom.

– Projekt nas svake godine podsjeti da BiH ima kompanije, resurse i kadrove koji mogu da se nose s izazovima i uspiju, bez obzira na poteškoće s kojima se susreću na putu do najvećih. Ali, nerijetko se desi da njihov uspjeh prođe nezapaženo u javnosti. Ovo je način da građanima u BiH ukažemo na to da postoje domaće kompanije koje bilježe odlične rezultate, a njihov kvalitet proizvoda i usluga je prepoznat i priznat na svjetskom tržištu – naveo je Egrlić.

Izvršna direktorica Vijeća stranih investitora BiH Sanja Miovčić rekla je da im je čast što su partner projekta, te dodala da je to vijeće i njegove članice dugogodišnji korisnici usluga Poslovnih novina Sarajevo, jer omogućavaju dostupnost razumljivih, relevantnih, pouzdanih i uporedivih podataka i informacija koje su ključne za strane investitore i uspješnu realizaciju njihovih projekata u BiH.

Specijalno izdanje Poslovnih novina “100 najvećih u BiH”, koje je sastavni dio tog projekta, kao i proteklih godina bit će rađeno u saradnji s partnerom LRC d.o.o. Sarajevo.