aerodrom sarajevo

U zgradu Terminala dozvoljen ulazak samo putnicima i zaposlenicima

aerodrom sarajevo44

Svi koji dočekuju nekoga ili ispraćaju na put se mole da se zadrže na parkingu MAS-a

U cilju prevencije širenja koronavirusa, većina aviokompanija reducirala je letove iz i prema Sarajevu, dok su neke u potpunosti otkazale letove za naredni period. Danas, kao i jučer na Međunarodnom aerodromu Sarajevo (MAS) planirana su četiri dolazna i četiri odlazna leta.

– Prvi kojeg očekujemo je avion iz Istanbula, zatim Dohe, Stokholma i Zagreba, a planirani su i povratni letovi za te destinacije. Inače bilo je planirano 13 dolaznih i 13 odlaznih letova – kazala je Feni glasnogovornica Međunarodnog aerodroma Sarajevo Sanja Bagarić.

Sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo napominju da su poduzeli sve predviđene mjere kako bi smanjili izloženost i mogućnost prijenosa oboljenja, te zaštitili prije svega zaposlenike, kolege iz drugih organizacija, putnike i posjetitelje, te su u stalnom kontaktu sa svim nadležnim institucijama.

Redovno se provode i mjere dezinfekcije prostora i vozila kojima se prevoze putnici.

– U svrhu prevencije širenja koronavirusa, od jučer je u zgradu Terminala dozvoljen ulazak samo putnicima i zaposlenicima Međunarodnog aerodroma Sarajevo, te zaposlenicima drugih poslovnih subjekata i institucija koje posluju na aerodromu – istakla je Bagarić.

Svi koji dočekuju nekoga ili ispraćaju na put se mole da se zadrže na parkingu MAS-a.

– Izražavamo zahvalnost našim zaposlenicima na njihovoj posvećenosti, hrabrosti i angažmanu, te zaposlenicima drugih organizacija koje djeluju na Aerodromu Sarajevo,a koji su u svakodnevnom kontaktu sa putnicima, te je njihov angažman sada značajniji nego ikad – kazala je Bagarić.

S obzirom na to da se situacija sa letovima konstantno mijenja, sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo mole putnike da prije puta kontaktiraju aviokompaniju kojom namjeravaju letjeti, odnosno ambasade/konzulate zemalja u koje putuju.