Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer na panelu

Uk: Vlada KS partner je svim ženama koje se žele baviti biznisom 

uk premijer (1)

Panel je organiziran u okviru konferencije koja predstavlja završni događaj „Dana poduzetništva 2023“, a u organizaciji „Udruženja poslovnih žena u BiH“

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk učestvovao je danas na Ilidži na panel diskusiji „Uticaj recesije na mala i srednja preduzeća i razvoj poduzetništva“. Panel je organiziran u okviru konferencije koja predstavlja završni događaj „Dana poduzetništva 2023“, a u organizaciji „Udruženja poslovnih žena u BiH“.

Kako je ovom prilikom naveo premijer Uk, vrlo rado se odazvao pozivu poduzetnica, koje pune budžet, ne samo Kantona Sarajevo, već i cijele Bosne i Hercegovine.  

– Prevashodno želim da čujem njihove potrebe, kako bi u kontekstu nadležnosti Kantona Sarajevo ostvarili još bolju saradnju i omogućili bolju podršku njihovim poslovima. S druge strane, želim prezentirati poticaje Vlade malim i srednjim preduzećima, kako trenutno, tako i u prethodnom periodu. Mislim da Kanton Sarajevo u tome prednjači i želimo, ne samo zadržati, nego i unaprijediti taj nivo. Susret s poduzetnicama koje su danas na ovome skupu prava je prilika da vidimo kako da naše pozive i konkurse unaprijedimo i približimo njima – poručio je premijer Uk.  

Dodao je da je Vlada KS partner svim ženama koje se žele baviti biznisom.  

– Posebno smo otvoreni prema našim poduzetnicama, želimo da unaprijedimo taj sektor, jer su godinama zanemarivane – poručio je premijer Uk.  

U okviru današnje konferencije organiziran je i sajam na kojem su izloženi domaći proizvodi, poput hrane, kozmetike, suvenira, odjeće…, koju su napravile vrijedne bh. poduzetnice, saopćila je Služba za protokol i press KS.