Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

UniCredit dobio nagradu za najinovativniju investicijsku banku

Carlo Vivaldi

Renomirani britanski časopis za bankarstvo i finansije The Banker dodijelio je UniCreditu nagradu za najinovativniju investicijsku banku u Centralnoj i istočnoj Europi u 2015. godini.

Prema izboru žirija, UniCredit je pokazao inovativnost na tržištu obveznica kroz transakcije kao što je izdanje obveznica Republike Bugarske u tri tranše, kao i u područjima kao što su nekretnine i finansiranje projekata.

UniCredit

UniCreditov odjel za savjetovanje u vezi preuzimanja i spajanja u regiji Centralne i istočne Europe među vodećima je u regiji, iskazuje inovativnost u prekograničnim transakcijama u Centralnoj i istočnoj Europi i šire te u preuzimanjima uz sudjelovanje fondova privatnog kapitala.

Urednik časopisa The Banker Brian Caplen izjavio je tim povodom: „Čestitamo svima u UniCreditu na nagradi za najinovativniju investicijsku banku Centralne i istočne Europe.

Članovi žirija bili su impresionirani širokim rasponom stručnosti koju je banka iskazala u nizu područja, kao što su finansiranje nekretnina, pokroviteljstvo izdavanja obveznica, javna i privatna partnerstva te spajanja i preuzimanja. Ističe se transakcija prvog izdanja obveznica Republike Bugarske u tri tranše u historiji, uz rekordni rok dospijeća. Doista impresivan ukupni rezultat UniCredita.“

„Ponosan sam na ovu međunarodno cijenjenu nagradu, koja predstavlja zasluženo priznanje za izvanredan rad našeg tima te dokaz naših održivih postignuća u poslu punom izazova.

8075-TB-Investment Banking Awards 2015 logos-Regional_Innovative Investm...

Želio bih se zahvaliti svim našim zaposlenicima na njihovom stalnom trudu i predanosti,“ rekao je Carlo Vivaldi, direktor divizije UniCredita za regiju Centralne i istočne Europe.

Dodao je: „Ne pravimo razliku između investicijskog i korporativnog bankarstva, ali našim klijentima zato nudimo nenadmašnu kombinaciju iznimne stručnosti, veliku geografsku rasprostranjenost i široki raspon usluga. Nastojimo pružiti dodatnu vrijednost kroz rješenja po mjeri klijenata.“

Dobitnike nagrada za investicijsko bankarstvo koje su dodijeljene na svečanoj večeri u Londonu odredio je žiri iskusnih novinara na čelu s urednikom časopisa The Banker Brianom Caplenom.