UniCredit odabrala sedam poduzeća za ELITE program Grupe londonske berze

unicredit

UniCredit sa zadovoljstvom objavljuje da je odabrano sedam malih i srednjih preduzeća za drugi UniCredit CEE Lounge, inovativnu inicijativu koja omogućava ambicioznim privatnim kompanijama da ubrzaju svoj rast.

UniCredit CEE Lounge, dio uspješnog ELITE programa Grupe londonske berze, pokrenut je u decembru/prosincu prošle godine kada je za sudjelovanje odabrano prvih 14 kompanija. Ove kompanije sada započinju treći od osam glavnih treninga i modula edukacije.

Nakon ovih obećavajućih rezultata, UniCredit će u saradnji sa londonskom berzom uskoro pokrenuti drugi ELITE UniCredit CEE Lounge u koji će uključiti nove klijente. Time će CEE Lounge obuhvatati 21 kompaniju iz devet zemalja iz mreže UniCredita u Centralnoj i Istočnoj Europi. Ove kompanije zajedno imaju milijardu eura ukupnih prihoda i zapošljavaju više od 11.000 ljudi.

Učešće u programu ELITE predstavlja veliku vrijednost za ove klijente, dok ova inicijativa UniCreditu pomaže da unaprijedi svoje usluge klijentima.

˝Zadovoljni smo jer kroz program ELITE možemo savjetovati ove klijente na inovativan način. To je jedinstvena prilika za nas da naučimo više o njihovim potrebama i strategijama, dok klijenti imaju mogućnost da nas bolje upoznaju i shvate naše snažne strane, te time potpuno mijenjamo odnos s njima˝, izjavio je Enrico Minniti, direktor Korporativnog i investicijskog bankarstva UniCredita za Centralnu i Istočnu Europu.

Enrico Minniti

Enrico Minniti

˝Naša ambicija je da promijenimo naš način razmišljanja iz onog koji je isključivo orijentiran na prodaju na onaj koji je fokusiran na stvaranje vrijednosti. To ostvarujemo stavljujući klijente u centar naših aktivnosti, a ELITE nam pomaže da djelujemo u tom smjeru. Mi obezbjeđujemo najambicioznijim europskim malim i srednjim poduzećima priliku da budu viđeni i da se upoznaju sa širim skupom finansijskih instrumenata, ključnim igračima i investitorima koji im mogu pomoći. Vjerujemo da im to omogućava da donesu ispravne strateške odluke koje će poboljšati njihovo poslovanje. Koristeći ambicije kompanija i UniCreditov vodeći položaj u Europi, mi radimo na stvaranju vrijednih odnosa sa našim klijentima˝

Nakon što je pokrenut 2012. godine, ELITE je podržao preko 320 kompanija iz cijele Europe. U svojoj rastućoj zajednici, sada broji 150 savjetnika i 90 investitora.

Okruženje ELITE pomaže brzorastućim kompanijama da se bolje upoznaju sa različitim opcijama finasiranja i priprema ih za odnose sa investitorima. ELITE također okuplja rastuće kompanije dajući im priliku da inspiriraju jedni druge, razmjenjuju ideje i najbolje prakse i identificiraju međusobne zajedničke poslovne mogućnosti.

Usluge ELITE su kreirane s ciljem da zadovolje pojedinačne potrebe svakog malog i srednjeg poduzeća izabranog za UniCredit CEE Lounge. Grupa UniCredit daje svoj doprinos modulima treninga i usavršavanja, te obezbjeđuje pristup vlastitim prilagođenim uslugama podrške.

U drugi UniCredit CEE Lounge uključeni su: Lanaco, kompanija za softverske i kompjuterske usluge iz Bosne i Hercegovine; Hangar 18, kompanija za proizvodnju elektroničke opreme iz Hrvatske; Jidvei, proizvođač vina iz Rumunije; Pro Diagnostic Technology, kompanija za proizvodnju elektroničke opreme iz Slovačke; NiceLabel, kompanija za softverske i kompjuterske usluge iz Slovenije; Uraplastic, industrijska kompanija iz Rusije; i Alteo Group, kompanija za proizvodnju alternativne energije iz Mađarske.