Unioninvest ulaže 1,7 miliona KM u industrijsku zonu Binježevo

binjezevo

U industrijskoj zoni Binježevo danas su počeli radovi na izgradnji proizvodno-skladišnog objekta za proizvodnju opreme za tretman pitkih i otpadnih voda preduzeća Unioninvest d.d. Sarajevo, a gradilište su obišli predstavnici te kompanije na čelu s Farukom Gabelom, te načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović.

Gabela je pojasnio da grade proizvodno-skladišni objekat ukupne vrijednosti 1,7 miliona KM, te da je rok za završetak prve faze gradnje 60 dana.

– Ovim proširujemo djelatnosti kompanije na proizvodnju opreme za tretman pitkih voda, prečistača otpadnih voda i industrijskih voda, cjevovoda, sistema za navodnjavanje, pumpne i hlorne stanice, te paketna postrojenja za biološko pročišćavanje otpadnih voda. Industrijska zona Binježevo koja se nalazi na zapadnom ulazu u Sarajevo je odlična lokacija – rekao je Gabela.

Istakao je da bi proizvodnja trebala početi sredinom 2017., da trenutno u toj oblasti imaju 30 uposlenih, a po završetku projekta zaposlit će još 10 radnika.

Ejubović je rekao da su projekti koji donose nova radna mjesta prioritet Općine, da su za investitiore uvijek na raspolaganju, te da se trude da što bolje urede industrijske zone kako bi privukli ulagače i ponudlili im najbolje uslove, saopćeno je iz Općine Hadžići.