Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Upgrade your school“: Zajednički projekat Microsoft BiH i UNICEF BiH

Bijeljina_Win10

Kompanija Microsoft BiH u saradnji sa Fondom Ujedinjenih nacija za djecu (UNICEF) zvanično je pokrenula projekat “Upgrade your school“ koji ima za cilj modernizaciju i unapređenje nastavnog procesa u osnovnim i srednjim školama u Bosni i Hercegovini.

U sklopu projekta organizovani su IT treninzi na 9 lokacija, za 285 nastavnika i profesora obrazovnih institucija koje su dobile kabinete.

Doboj_win10_2 (1)

Poseban fokus projekta usmjeren je prema školama koje su pogođene prošlogodišnjim poplavama, a nakon što je Evropska unija kroz EU Program za oporavak od poplava finansirala donaciju 660 Windows 8.1 tableta, projektne aktivnost su se nastavile proteklog vikenda u Saobraćajnoj i elektro školi Doboj gdje su zaposlenici Microsofta radili na nadogradnji školskih kompjutera i instaliranju najnovijeg Windows 10 operativnog sistema.

Doboj_win10_3

“Korištenje najnovijeg Windows 10 sistema će partnerskim školama i njihovim nastavnicima i učenicima omogućiti unapređenje njihovih znanja i vještina, a ovu priliku smo iskoristili da im predstavimo najnovije i najbolje karakteristike“, istakao je direktor Microsoft BiH, Omar Krivošija, te podsjetio da su škole u poplavljenim područjima doživjele ozbiljne štete u pogledu infrastrukture, ali i kompletne IT opreme.

“Sada kroz naš zajednički projekat škole ponovo postaju u potpunosti funkcionalne i ponovo služe onima koje najviše volimo, djeci“, rekao je Krivošija te najavio nastavak ovog projekta i u narednim mjesecima.

Tuzla_Win10

Naglašavajući kako su prvi kontakti ostvareni u maju ove godine, direktor JU Saobraćajna i elektro škola Doboj, Spasoje Vasiljević, naveo je da će sve projektne aktivnosti umnogome pomoći podizanju kvaliteta nastave.

Doboj_win10

“Kao obrazovna institucija imamo obavezu da stalno unapređujemo nastavni proces i povećavamo aktivnost učenika u nastavi, a mogućnosti koje nam pruža donirana oprema su upravo takve, te se nadam da će nam znatno olakšati put do postavljenih ciljeva“, rekao je Vasiljević i zahvalio se MICROSOFT-u i UNICEF-u na dosadašnjoj saradnji koja je bila izuzetno uspješna.