Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"kuip"

Upozorenje za ugostitelje i građane: Tokom SFF-a biće pojačane inspekcije

sff ugostitelji
FOTO: SFF

Kao vid doprinosa što uspješnijoj organiziciji 29. Sarajevo Film Festivala (SFF), inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove će i ove godine, od 11. do 18. augusta, provoditi potrebne inspekcijske aktivnosti i pojačanu kontrolu privrednih subjekata u Kantonu Sarajevo, sa posebnim fokusom na lokalitete na kojima se održavaju programi SFF-a. 

Na temelju iskustava iz prethodnih godina sačinjen je plan i raspored organizacije rada inspekcijskih timova koje čine sanitarni, inspektori za hranu i tržišno-turistički inspektor, čije će radno vrijeme u periodu održavanja festivala biti prilagođeno festivalskim aktivnostima.

Osim navedenih inspekcija, koje će timske nadzore provoditi svako iz svoje nadležnosti, komunalni inspektori  će, kako se navodi, s ciljem neposredne zaštite komunalne čistoće na terenu, usmjeravati i pratiti aktivnosti kantonalnih javnih komunalnih preduzeća “Gras”, “Park” i “Rad”, koja bi kao i svake godine trebala organizirati pojačano prisustvo komunalnih redara na terenu, posebno u večernjim i noćnim satima.
 
Iz KUIP-a KS istovremeno pozivaju sve privredne subjekte u Kantonu Sarajevo da u predstojećim festivalskim danima osiguraju poštivanje pozitivnih zakonskih propisa, uz dobru saradnju sa inspekcijskim organima, kako bi se mnogobrojnim posjetiocima omogućilo da maksimalno uživaju u Sarajevu-gradu filma i nezaboravnoj atmosferi 29. Sarajevo Film Festivala.