Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uručena oprema poljoprivrednim proizvođačima u Jablanici

Uručena oprema poljoprivrednim proizvođačima u Jablanici
Učesnicima Javnog poziva Općine Jablanica za podnošenje prijava za podršku registrovanim poljoprivrednim proizvođačima u sadnom materijalu i opremi u 2016. godini, danas je zvanično isporučena oprema sitne i krupne mehanizacije ispred zgrade stare Općine Jablanica. Foto FENA/Edi Kevric

Učesnicima Javnog poziva Općine Jablanica za podnošenje prijava za podršku registrovanim poljoprivrednim proizvođačima u sadnom materijalu i opremi u 2016. godini danas je zvanično isporučena oprema sitne i krupne mehanizacije ispred zgrade stare Općine Jablanica.

Salem Dedić, načelnik te općine, kazao je u izjavi za Fenu kako je današnja isporuka opreme realizacija nedavno potpisanih ugovora o poticajima koje je potpisala Općina Jablanica zajedno s poljoprivrednim proizvođačima u iznosu od 25.000 KM i ukupne vrijednost opreme u vrijednosti od 55.000 KM.

Dodao je kako se može zaključiti da su poljoprivredni proizvođači iz Jablanice izuzetno zadovoljni što su, uz učešće Općine Jablanica i svojim sredstvima, dobili opremu kako bi poljoprivreda i poljoprivredna proizvodnja općine Jablanica bila unaprijeđena.

– Na način kako je to realizovano ove godine, metodom zajedničkog učešća i poticaja Općine, te učešća poljoprivrednih proizvođača, smatram da je ovo vrlo uspješna implementacija projekta, i bit će mi zadovoljstvo što će ti ljudi opremu iskoristiti u pružanju još boljih usluga u poljoprivrednoj proizvodnji – istaknuo je Dedić.