Priča koja nema kraj

Uručene donacije BH Telecoma širom Bosne i Hercegovine

donacije (0) (1)

Ovo je još samo jedna dobra priča koja nema kraj, rečeno je na dodjeli plaketa dobitnicima donacija za 2022. godinu, uz obećanje da će sa ovom dobrom praksom kompanija BH Telecom nastaviti i u budućem periodu

BH Telecom već tradicionalno svake godine raspisuje javni poziv za dodjelu sredstava koje se doniraju od ostvarene dobiti kompanije. Ove godine donirano je 2 miliona konvertibilnih maraka u kampanji pod nazivom “2 miliona razloga za dobre priče”.

Kompanija BH Telecom izdvajajući 1% od ostvarene dobiti u proteklim godinama je do sada donirala 21.340,093 KM različitim neprofitnim organizacijama, što BH Telecom čini najvećim pojedinačnim donatorom u BiH.

Ove godine, u mjesecu martu, BH Telecom je u direkciji Sarajevo, Mostaru i u ostalim direkcijama BH Telecoma – u Tuzli, Zenici, Goraždu i Travniku organizovao istu manifestaciju na kojima su podijeljene plakete i donacije. U narednim danima će i direkcija Bihać izvršiti svečanu dodjelu plaketa pravnim subjektima.

“Dobrodošli u našu veliku porodicu. Ponosni smo što smo u proteklom periodu donirali više od 21 miliona KM raznim udruženjima, školama, vrhunskim sportistima. Sve ono čime se vi bavite izaziva posebne emocije kod nas. Poseban ponos da možemo biti dio vaše porodice, a svi vi naše. Mi smo sigurni da donirani novac ide u prave ruke. Hvala vam i želim da i dalje nastavljamo lijepe, dobre priče“, kazao je Faruk Selmanović, direktor Direkcije Sarajevo BH Telecoma.

Jedan od dobitnika plakete je i Srednja medicinska škola, kojoj je donirano 4.000 KM.

„Zahvaljujemo se BH Telecomu zbog svoje nesebične pomoći obrazovanju, jer svaka donacija i ulaganje u školstvo je dobrodošlo. Ova sredstva nam mnogo znače. S obzirom na to da nam je u školi internet veoma loš, novac ćemo iskoristiti za njegovo poboljšanje i umrežavanje računara“, rekla je Ilvana Zukanović u ime ove sarajevske škole.

Narodna kuhinja „Imaret“ u Tuzli dobila je donaciju u iznosu od 10 hiljada KM, od BH Telecoma, i sva sredstva su upotrijebljena isključivo za kupovinu namirnica.

„Jedan dio sredstava je iskorišten za osnovne životne namirnice, kao što je riža, grah, za pripremanje obroka, a veći dio sredstava je iskorišten za pripremanje hljeba. Za naše korisnike je uvijek dobro došlo kako bi im pored redovnih obroka poboljšali te obroke kako bi bili što bolji i obilniji“, kazala je Mensura Husanović, direktorica Merhameta u Tuzli.
Osim škola, BH Telecom je podržao i rad penzionera, centara za socijalni rad, ali i udruženja koja rade sa osobama sa određenim poteškoćama. Osam hiljada maraka je dobilo i Udruženje građana oštećenog vida Tuzla. Sav novac će biti iskorišten za promociju inkluzije.

„Novac ćemo utrošiti u rad sa djecom i inkluzivne programe od kojih je fokus na sportskim igrama djece sa oštećenim vidom i djece bez invaliditeta“, istakla je Tifa Tučić, predsjednica Udruženja građana oštećenog vida Tuzla.

Gđa Erna Topuz ispred Udruženja za podršku osobama sa intelektualnim i kombinovanim teškoćama “Sunce”, Mostar istakla je vrijednost dodijeljenih donacija i njihov značaj za napredak samog Udruženja.

Također zadovoljstvo i značaj društvene odgovornosti BH Telecoma i pomoći onima kojima je potrebna istakao je i direktor Mario Karačić ispred Doma za djecu ometenu u tjelesnom ili psihičkom razvoju “Marija – naša nada”, Široki Brijeg.
BH Telecom je najveći pojedinačni donator u Bosni i Hercegovini, koji kontinuirano pomaže brojnim udruženjima i organizacijama, istaknuto je tokom svečanosti koja je održana u Zenici. Jedan od dobitnika vrijedne donacije je i zeničko Udruženje “Dlan”.

“BH Telecom postaje naš veliki prijatelj i partner. Nadamo se da ćemo i dalje imati njihovu podršku kako bismo zajedničkim snagama bili društveno-odgovorni u ZDK”, ističe Selvedin Dedić, direktor zeničkog Servisnog centra “Dlan”.

U prostorijama direkcije Goražde 21. marta je organizovana dodjela plaketa, na kojoj su donacije dobili: JU Srednja stručna škola “Džemal Bijedić”, Udruženje za djecu i osoba sa posebnim potrebama, JU OŠ “Husein ef. Đozo”, Dom za stara i iznemogla lica i Udruženje za pomoć i podršku porodici, djeci i mladima sa poteškoćama u razvoju “Buđenje”u Goraždu.

U sjedištu direkcije Travnik održana je svečana podjela plaketa povodom dodjele donacija organizacijama, ustanovama i udruženjima koja djeluju na području SBK kantona. Dobitnici donacija su: J.U. Srednja stručna škola Bugojno, J.U Centar za socijalni rad – javna kuhinja Bugojno, Udruženje penzionera općine Donji Vakuf, Udruženje penzionera Bilalovac-Kiseljak, Udruženje za djecu i osobe sa posebnim potrebama“Leptir“ Bugojno, HO Merhamet MDD Regionalni odbor Travnik, J.U. Treća osnovna škola Bugojno, Udruženje penzionera Novi Travnik, Udruga za razvoj hraniteljstva, zaštitu djece i obitelji „Suncokret“ Kiseljak, J.U. Dom zdravlja Bugojno, J.U. osnovna škola „Jajce-Kruščica“ Jajce.

U ime dobitnika donacija skupu se obratio Salih Gurbeta, direktor Srednje stručne škole Bugojno, a podjelu plaketa su izvršili direktorica direkcije Travnik Nađa Hadžiemrić i Tarik Hadžiabdić, šef Službe za prodajnu promociju i distribuciju.

Ovo je još samo jedna dobra priča koja nema kraj, rečeno je na dodjeli plaketa dobitnicima donacija za 2022. godinu, uz obećanje da će sa ovom dobrom praksom kompanija BH Telecom nastaviti i u budućem periodu.