Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

praktična radionica

USAID FARMA II pomaže poljoprivrednicima da poboljšaju online promociju

farma usaid (1)

Sweden/USAID FARMA II projekt podržava razvoj bh. poljoprivrede u pet sektora: mljekarstvo, voće i povrće, med, ljekovito i aromatično bilje i peradarstvo

Sweden/USAID FARMA II projekt sutra će održati praktičnu radionicu za poljoprivrednike i male biznise o upotrebi Canvae, besplatnog online grafičkog alata.

Radionica nazvana “Canva: Moćan saveznik malih biznisa” o razvoju i grafičkom dizajnu vizuala za društvene medije, logotipa, postera, letaka i prezentacija bit će održana preko Zoom platforme.

– Koristimo društvene medije da bismo promovisali naše proizvode i jako nam je važno da imamo privlačne vizuale koji će imati veći doseg i generisati veći broj pozitivnih reakcija naših kupaca – rekao je marketing menadžer u Favedi, proizvođaču prirodne kozmetike i biljnih preparata Muamer Zubčević.

Sweden/USAID FARMA II projekt podržava razvoj bh. poljoprivrede u pet sektora: mljekarstvo, voće i povrće, med, ljekovito i aromatično bilje i peradarstvo.

Projekt pomaže da se domaći regulatorni okvir poboljša i uskladi sa zakonima Evropske unije, te prenosi potrebno znanje proizvođačima kako bi im omogućili da povećaju proizvodnju, poboljšaju kvalitetu svojih proizvoda i ispune standarde potrebne za izvoz u EU, kao i na druga međunarodna tržišta.

Projekt također pruža podršku poljoprivrednim proizvođačima da svoje proizvode promovišu na domaćem i inostranim tržištima, saopćeno je iz Sweden/USAID FARMA II projekta.

Svi zainteresovani su pozvani da se prijave putem ovog LINKA.