Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dobre vijesti

Uskoro jeftinije centralno grijanje u Kantonu Sarajevo

radijator-ilustracija

– Toplane će smanjiti cijenu centralnog grijanja za oko 10 posto nakon što Nezavisno tijelo donese potrebnu odluku. Detaljnije informacije će biti poznate naredne sedmice – kazao je Hadžiahmetović

Vlada Federacije danas je dala saglasnost da se veleprodajna cijena prirodnog gasa za distributivna privredna društva smanji za 9,6 posto. Promjenu cijene zatražio je Energoinvest d.d. Sarajevo, koji je kao razloge naveo pojeftinjenje nafte na svjetskom tržištu, smanjenje potrošnje gasa u Evropi i relativno blagu zimu.

Piše: S. K./Fokus.ba

Ono što vjerovatno najviše zanima građane Kantona Sarajeva je da li će uslijediti umanjenje iznosa računa za centralno grijanje. Sudeći prema izjavi ministra komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Envera Hadžiahmetovića, ima razloga za optimizam. Kako je kazao za Fokus, Sarajevogas će nakon odluke Federalne vlade po automatizmu smanjiti cijenu plina za 9,6 posto.

– Toplane će smanjiti cijenu centralnog grijanja za oko 10 posto nakon što Nezavisno tijelo donese potrebnu odluku. Detaljnije informacije će biti poznate naredne sedmice – kazao je Hadžiahmetović.

Cijena centralnog grijanja je u novembru 2022. uvećana za oko 16,5 posto i to je bilo drugo poskupljenje u toku prošle godine.