odobrio dom naroda

Uskoro na snazi zakon o jednostavnijem upisu privrednih društava u registar

otvorite-firmu-u-sloveniji-1

Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o o privrednim društvima je jedan od Zakona iz seta zakona koje je Vlada FBIH uputila u proceduru sa svrhom pojednostavljenja uspostave jednošalterske registracije privrednih društava u Federaciji BiH

Narednog dana od objave u Službenim novinama FBiH na snagu će stupiti izmjene i dopune Zakona o privrednim društvima s ciljem da se postupak upisa privrednih društava u registar društava ubrza, da se koraci pojednostave i da se omogući podnošenje zahtjeva za registraciju elektronskim putem.

– Izmjenom člana 6. Zakona propisano je da društvo počinje obavljati svoju djelatnost nakon upisa u registar društava. U postupku upisa u registar društava podnosi se izjava o ispunjenosti uvjeta za obavljanje djelatnosti, koji nadležni registarski sud po službenoj dužnosti dostavlja nadležnim organima i obavještava ih o izvršenom upisu u registar društva dok nadležni inspekcijski organ provjeravati ispunjenost uvjeta – rekla je pomoćnica federalnog ministra energije, rudarstva i industrije Jasmina Pašić delegatima Doma naroda Parlamenta FBiH, koji su danas na sjednici odobrili navedene izmjene i dopune Zakona.

Ranije je to učinio i Predstavnički dom.

Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o o privrednim društvima je jedan od Zakona iz seta zakona koje je Vlada FBIH uputila u proceduru sa svrhom pojednostavljenja uspostave jednošalterske registracije privrednih društava u Federaciji BiH.