Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uskoro završetak obnove dionice Priboj – Sapna

godus

Radovi na obnovi dionice puta Priboj – Sapna u mjestu Goduš, na području općine Sapna, uskoro će biti završeni. Riječ je o investiciji Direkcije regionalnih cesta Tuzlanskog kantona, a najavljeno je još nekoliko radova na području ove općine u narednom periodu.

Značaj dionice je što će ubrzati dolazak do graničnog prijelaza u Brčkom i time olakšati dolazak investitora.

Načelnik općine Sapna Zudin Mahmutović zahvalio je Direkciji cesta i Vladi TK što su prepoznali vrijednost ovog projekta.

– Osim toga, ovo je i naš put spasa – rekao je Mahmutović.

Na ovom području otvoreno je još gradilišta za sanaciju nekoliko klizišta, budući da je ovaj teren podložan pokretanju tla, posebno u proljetnom i jesenjem periodu.

U narednoj godini bit će urađeni i makadamski putevi na području Sapne, dužine dva i pol kilometra, što će biti finansirano kreditnim sredstvima.

– Mi smo u ovoj godini imali nekoliko investicija na ovom dijelu puta, nastavili smo poslije investicije vrijedne 600.000 KM s investicijom od 440.000 KM, dužine 400 metara, a ovo nije kraj jer nastavljano s investicijom od kilometar u vrijednost od 700.000 KM – istakao je direktor Direkcije regionalnih cesta TK Agan Delibajrić.

Radove na putnoj infrastrukturi na području Sapne finansira Direkcija za ceste TK, bez ikakvog učešća građana ili različitih donacija.