Lufthansa

Uspostavljena redovnu liniju Sarajevo – Frankfurt

lufthansa – sarajevo

Već od juna tekuće godine planirano je do sedam letova sedmično

Danas je Lufthansa obavila prvi let na relaciji Frankfurt – Sarajevo – Frankfurt. Riječ je o povezanosti glavnog grada BiH sa glavnim čvorištem Lufthanse u Njemačkoj.

Ova kompanija će na ovoj relaciji, u maju mjesecu, letjeti do četiri puta sedmično iz / za Sarajevo, zrakoplovom tipa Airbus A319. Već od juna tekuće godine planirano je do sedam letova sedmično.

“Uspostavom ovih letova za Sarajevo, Lufthansa Grupacija će svojim putnicima širom svijeta ponuditi bolje veze sa Bosnom i Hercegovinom. Bitno je napomenuti da LH Grupacija na ovaj način dopunjuje već postojeće veze Austrian Airlinesa za Sarajevo iz Beča ali istovremeno nudi mogućnost putnicima iz Bosne i Hercegovine da iskoriste sve prednosti svjetske mreže Lufthansa Grupacije”, saopćeno je.

Zbog negativnih efekata prouzrokovanih pandemijom COVID-19, pogotovo u sektoru avijacije, sve aviokompanije svakodnevno preispituju poslovne aktivnosti i prilagođavaju ih aktuelnoj situaciji.

Svjesni te činjenice ali i zahtjeva i očekivanja korisnika usluga, Međunarodni aerodrom Sarajevo kontinuirano poduzima aktivnosti u pravcu da se aviooperacije održe, prošire i povećaju, što važi i za letove Lufthansa Grupacije, navode iz aerodroma u Sarajevu.