Biznis

RS

Utvrđene nepravilnosti pri 13 kontrola, kazne 11.100 KM

21/07/2020

Još jednom želimo naglasiti da cilj inspekcije nije kažnjavanje, već da se provođenjem svih preventivnih mjera širenje virusa korona suzbije koliko je to moguće

Republička uprava za inspekcijske poslove je u saradnji sa inspektorima jedinica lokalne samouprave i u toku proteklog vikenda vršila pojačane kontrole poštovanja mjera zaštite od epidemije u zajednici i radnim sredinama u ovom entitetu u Bosni i Hercegovini. Izvršeno je ukupno 514 inspekcijskih kontrola na području RS-a, od čega je 13 bilo sa utvrđenim nepravilnostima, javlja Anadolu Agency (AA).

“Subjektima kontrole izrečene su kazne u vrijednosti od 11.100 KM, a iz razloga jer se isti nisu dosljedno pridržavali propisanih preventivnih mjera koje se odnose na obezbjeđivanja fizičke distance, broj lica koja istovremeno borave u objektu, te korišćenje zaštitne opreme”, saopšteno je iz Inspektorata RS.

Navodi se da je i ovog vikenda akcenat u kontrolama bio usmjeren na ugostiteljske objekte u večernjim satima, kada se može očekivati veća frekvencija građana, te vozila javnog prevoza u kojima se na dnevnom nivou smjenjuje veći broj korisnika.

“Još jednom želimo naglasiti da cilj inspekcije nije kažnjavanje, već da se provođenjem svih preventivnih mjera širenje virusa korona suzbije koliko je to moguće. Naš zajednički interes je nesmetan rad poslovnih subjekata uz poštovanje svih mjera na suzbijanju širenja bolesti izazvane virusom korona, a u cilju što lakšeg prevazilaženja poteškoća izazvanih pandemijom”, navodi se u saopštenju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.