Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FUZIP

Utvrđeno da 11 subjekata nije izdavalo fiskalne račune, zatečeno 14 radnika “na crno”

inspekcija_federalna2

Inspekcijski nadzori vršeni su na području Kantona Sarajevo, Tuzlanskog kantona, Posavskog kantona i Hercegovačko-neretvanskog kantona

U prva četiri dana pojačanih inspekcijskih nadzora na području Kantona Sarajevo, Tuzlanskog kantona, Posavskog kantona i Hercegovačko-neretvanskog kantona izvršeno je 367 inspekcijskih nadzora i utvrđena su 253 prekršaja, prenosi Anadolu Agency (AA).

Nadzori se odnose na period od 18. do 22. marta, a izdata su 253 prekršajna naloga s ukupnim finansijskim efektom u iznosu od 366.350 KM.

“Utvrđen je i iznos za naplatu od ukupno 44.683 KM na ime naknada za vode, šume, ceste i zrak, izrečeno je 88 upravnih mjera, od kojih se 22 odnose na mjere privremene zabrane rada (13 rješenja o zabrani rada fizičkom licu zbog neposjedovanja sanitarne knjižice, sedam rješenja o zabrani prometovanja sadnog materijala, jedno rješenje o zabrani rada ugostiteljskom objektu i rješenje o privremenoj zabrani izvođenja građevinskih radova)”, saopćeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove (FUZIP).

Od 114 kontrolisanih privrednih subjekata u pogledu primjene Zakona o fiskalnim sistemima, konstatovano je da jedan subjekat nadzora ne posjeduje fiskalni uređaj, 11 subjekata nadzora nije izdavalo fiskalne račune za prodate robe i izvršene usluge, kontrolisana su 303 radnika, od kojih je 14 zatečeno na radu “na crno”.