Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uvezivanje potencijalnih investitora iz dijaspore i poduzetnika iz BiH (VIDEO)

masa

U Sarajevu će se 10. augusta okupiti više od 100 poslovnih ljudi koji trenutno rade u dijaspori ili u Bosni i Hercegovini kao i predstavnika investicionih fondova, stranih i investitora iz dijaspore, te predstavnika kompanija koji se žele umrežiti jedni s drugima i ostvariti neki vid poslovne saradnje.

Ovaj događaj organizuje poslovna ambasada Restart uz podršku USAID-ovog projekta “Jačanje uloge dijaspore u ekonomskom razvoju Bosne i Hercegovine”. Kao rezultat ovog projekta očekuje se povećanje investicija od strane BiH dijaspore.

U okviru događaja predstavnici ovog projekta predstavit će informacije o grantovima/bespovratnim sredstvima u iznosu od milion dolara, koja će se dodjeljivati projektima u BiH koje realizuju investitori iz dijaspore. Osim toga, na događaju će se prezentirati Softhouse Invest koji omogućava alternativne investicije u softverske proizvode koji se mogu pokrenuti na globalnom nivou.

Za razliku od prošle godine ovogodišnje povezivanje će biti realizirano kroz skup koji će se sastojati od tri dijela.

Prvi dio je namijenjen za prezentaciju poslovnih programa i ideja iz dijaspore i Bosne i Hercegovine. Učesnici koji se prijave i prođu selekcijski proces će imati pet minuta da prezentuju svoj program ili poslovnu ideju, a potom slijedi vrijeme odvojeno za pitanja iz publike.

Drugi dio se realizuje u suradnji sa partnerima Restarta – Bisnode. Učesnici koji se prijave za ovaj dio će imati priliku da prođu kroz “Business Speed Networking”. Ovaj koncept im omogućava da u vrlo kratkom vremenu predstave svoje poslovne programe i ideje velikom broju učesnika te razmijene kontakte.

Treći i posljednji dio je zapravo sam networking party gdje će učesnici moći detaljnije razgovarati sa ostvarenim kontaktima u opuštenoj atmosferi.

Partneri ovogodišnjeg eventa su USAID, Bisnode BH, Softhouse, Alukoenigstahl d.o.o.