Biznis

Energetski samit u BiH 2022

Uz digitalni vodič lakše do investicija u energetski sektor BiH

22/03/2022

Premijerno predstavljen Digitalni vodič za investitore u elektroenergetski sektor u BiH

Danas je novinarima iz cijele Bosne i Hercegovine, akreditovanim za praćenje Energetskog samita u Bosni i Hercegovini 2022 koji počinje sutra u Neumu, premijerno predstavljen Digitalni vodič za investitore u elektroenergetski sektor u BiH. U okviru USAID Projekta asistencije energetskom sektoru (EPA) predstavljen je iznimno koristan alat koji je na specifičan način obradio informacije iz više od 140 propisa koji propisuju više od 50 dozvola koje izdaje više od 30 nadležnih institucija.

Digitalni vodič za investitore u elektroenergetski sektor u BiH dostupan je na jedan klik i omogućava da sa bilo koje lokacije bilo kada investitori imaju personalizirani pregled potrebne dokumentacije za razvoj svog elektroenergetskog projekta.

„Digitalni vodič omogućit će investitorima sve potrebne informacije o dozvolama, procedurama, a nadležnim organima će olakšati kompletiranje njihovih postupaka što zajedno BiH pomaže u energetskoj tranziciji ka obnovljivim izvorima energije i kreiranju novih poslova“, istakla je na današnjoj promociji Courtney Chubb, direktorica misije USAID-a u BiH. Kako je naglasila, Vlada SAD-a će nastaviti pružati podršku BiH u privlačenju novih investicija u energetski sektor i ostat će partner našoj zemlji u tim nastojanjima.

USAID EPA projekat pripremio je pored animiranog promo videa i tutorial koji će se naći na svim partnerskim web stranicama kako bi informacije o Vodiču što prije stigle do što šire publike i relevantnih institucija, a što će rezultirati lakšim investiranjem u elektroenergetski sektor u BiH.

Digitalni vodič pogledajte na www.vodic.usaidepa.ba

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.