Biznis

široki brijeg

Uz podršku Europske unije održan “Cycling Rural Walking Fair”

28/07/2021

Cycling Rural Walking Fair u Širokom Brijegu u sklopu SFF-a prvi je od tri najavljena događaja u BiH koji za svrhu ima podizanje svijesti o ruralnom biciklizmu

Prvi “Cycling Rural Walking Fair” za sve ljubitelje biciklizma, prirode i outdoor aktivnosti, održan je u Širokom Brijegu sklopu Street Food Festa (SFF), priopćeno je u srijedu iz Ureda za europske integracije Vlade Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ).

Svi posjetitelji imali su priliku iskusiti posebnu gastronomsku priču, uživati u glazbi poznatih bendova, kao i upoznati se s formiranim biciklističkim trasama na našim prostorima koje su mogli preuzeti putem QR koda ili u vidu mapa ocrtanih staza.

Cycling Rural Walking Fair u Širokom Brijegu u sklopu SFF-a prvi je od tri najavljena događaja u BiH koji za svrhu ima podizanje svijesti o ruralnom biciklizmu i upoznavanju šire javnosti sa svim biciklističkim trasama na području Zapadne Hercegovine i Crne Gore, kao i Bike Friendly lokacijama.

Sljedeće lokacije događaja planirane su na platou tržnog centra Mepas Mall u Mostaru, kao i u sklopu svjetskog biciklističkog prvenstva “Ale Gran Fondo” u Istočnom Sarajevu o čijim će se točnim datumima održavanja javnost naknadnyo obavijestiti.

Projekt “Cycling Rural” pokrenut je s ciljem povezivanja Zapadne Hercegovine i Crne Gore kroz biciklističke rute, te će na taj način integrirati kulturnu i prirodnu baštinu u priznati turistički proizvod.

Lokalne ceste, umrežene u biciklističke staze, prolaze kroz manje naseljena područja koja nisu prepoznata u sličnim turističkim ponudama. Projekt će uvesti i standard kvalitete “Bike Friendly Concept” te će se na taj način dodati vrijednost turističkoj ponudi u ruralnim područjima Herceg Novog i ZHŽ-a.

Europska unija financira ovaj projekt s ciljem jačanja i diversifikacije kvalitete turističke ponude, te razvoja i promocije biciklističke i turističke ponude na otvorenom u ruralnim područjima prekograničnih regija Crne Gore i BiH.

Projekt će rezultirati stvaranjem nove i atraktivnije turističke ponude pod brendom “Cycling Rural”, koja će biti uključena u turističku ponudu obje zemlje, kao i u ukupnu turističku ponudu Jadranskoga zaleđa.

Projekt biciklističke rute za unaprjeđenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore “CyclingRural”, službeno je počeo 1. listopada 2019. godine, a provedba će trajati 24 mjeseca. Ukupna vrijednost projekta iznosi 495.000 eura, od čega Europska unija financira 400.000 eura bespovratnih sredstava.

Partneri na projektu su Ured za europske integracije Vlade ZHŽ-a kao nositelj projekta, gradovi Široki Brijeg i Ljubuški, općine Posušje i Grude, te Turistička organizacija Herceg Novi iz Crne Gore, stoji u priopćenju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.