Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uzmite 50€ za trgovanje cijenom akcija Apple-a na svjetskoj berzi

londonska-berza-foto-rojters-1427714595-630865

“Prema prognozama investicione banke Goldman Sachs, cijena akcija Apple-a bi mogla da poraste čak 43% u narednih godinu dana, kako se pažnja investitora bude premještala sa broja prodatih iPhone-a na broj usluga koji se nudi korisnicima”, navodi Bret Genus, glavni ekonomista u Fortrade-u.

Prema njegovim riječima, Goldman Sachs je stavio akcije Apple-a na svoju „listu za kupovinu“ uz očekivanje da cijena po akciji dostigne $163.

Iskoristite priliku i uzmite 50€ za trgovanje cijenom akcija Apple-a na svjetskoj berzi.

Uzmite besplatnih 50€ za trgovanje ovdje.

I pored toga što 500 miliona korisnika iPhone-a već predstavlja impresivan uspjeh, ova kompanija nastavlja da širi svoje prisustvo na tržištu pametnih telefona.

Jedno od tržišta na kome Apple i te kako može da zaradi od plaćenih usluga je tržište elektronskog plaćanja. U posljednjih nekoliko mjeseci konkurencija na tržištu elektronskog plaćanja se intenzivirala nakon što su se novi učesnici na tržištu, kao što su Samsung Pay i Google-ov Android Pay, pridružili Apple Pay-u, PayPal-u i Amazon-u.

Za sada, kompanije koje su i dalje dominantne na tržištu su Visa i MasterCard, a jedinu realnu prijetnju predstavlja Apple – kompanija koja je do sada već pokazala da može da utiče na promjenu navika svojih korisnika kao i na dinamiku tržišta. Krajnji cilj Apple-a u ovom nadmetanju je da kreira sistem kojim će se plaćanje obavljati direktno između kupaca i prodavaca, naravno ukoliko su oboje korisnici Apple Pay-a.

Na taj način će se zaobići posrednički troškovi a time i povećati mogućnost zarade. Ranije ove godine cijena akcija Apple-a je pala zbog zabrinutosti da prodaja iPhone ne raste dovoljno brzo. Ipak, Apple će i pored toga imati u 2017. godini bazu korisnika od 700 miliona što je značajan rast u odnosu na današnjih 500 miliona.

Treba naglasiti naravno i da su korisnici Apple-a izuzetno lojalni ovom brendu za razliku od korisnika Google-a i Android-a. Primjera radi, Apple će u toku ove godine po korisniku iPhone-a zaraditi oko 467 dolara, dok će Google zaraditi 44, a Facebook 11 dolara.

Uzmite besplatnih 50€ za trgovanje ovdje.

“Postoji velika vjerovatnoća da će se percepcija investitora Apple-a kao hardverske kompanije promijeniti već u 2016. godini kada prihod od usluga počne frekventno da raste sa lansiranjem plana za elektronsko plaćanje i TV usluga” kaže Bret Genus, glavni ekonomista u Fortrade-u.

Cijena akcija Apple trenutno se kreće oko 119 dolara.