Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Biznis

Uzmite besplatnih 50 eura i trgujte cijenom dionica Ferrarija

04/04/2016

Uprkos činjenici da se dionicama ove kompanije tek od nedavno trguje na berzi, upravni odbor Ferrarija je u februaru odlučio nagraditi svoje akcionare godišnjom dividendom od skoro $0.51 po dionici, što je prilično dobro za prinos od 1.1%.

Iskoristite ovu jedinstvenu priliku i uzmite besplatnih 50 eura za trgovanje cijenom dionica Ferrarija na svjetskoj burzi.

Besplatnih 50€ za trgovanje preuzmite na ovom LINKU.

Pored prestiža koji sam brand nosi, ono zbog čega su dionice Ferrarija jako zanimljive jesu kupci ovih automobila. Na bogate pojedince koji kupuju ove automobile, ekonomske krize rijetko kad imaju utjecaj, kao što je to slučaj sa srednjom klasom. Prodaja se obavlja po principu narudžbi nekoliko mjeseci unaprijed i uglavnom je vrlo stabilna.

Ferrari kao kompanija ima vrlo dobre izglede za rast, neovisno o tome da li je globalna ekonomija u dobrom ili lošem stanju.

Ono što također ide u korist Ferrariju je ekskluzivnost. Ako se uzme u obzir koliko vozila proizvodi godišnje, ovaj proizvođač luksuznih automobila ima nevjerojatnu snagu po pitanju cijena. Do 2018. godine ova kompanija planira na tržište izbaciti po jedan novi model godišnje. Također, prema planovima do 2018. godine proizvodnja će ostati ispod 7,000 vozila godišnje, da bi nakon toga, ukoliko bude uvjeta, narasla na 10,000.

Wall Street predviđa da bi do 2018. godine zarada po dionici na godišnjem nivou trebala dostići $2.

U 2015. godini Ferrari je skoro 73% ukupnih prihoda zaradio na prodaji rezervnih dijelova i sportskih automobila. Usporedbe radi, ovaj postotak je u 2014. godini iznosio 70%.

Međutim, Ferrari se ipak suočava s nekoliko rizika. Ukoliko tim Formule 1 počne zaostajati za konkurentskim timovima to bi moglo uveliko naškoditi brandu Ferrarija, što bi se vjerovatno negativno odrazilo na broj budućih narudžbi.

Kako za sada stvari stoje, izgleda da kompanija dobro radi svoj posao primjenom strategije male proizvodnje. Ukoliko potražnja nastavi rasti, Ferrari bi mogao povećati cijene svojih automobila i time povećati profitabilnost, što je san svake kompanije.
Besplatnih 50€ za trgovanje preuzmite ovde.

“Trenutna cijena se kreće oko $41 po dionici i prema Financial Times-u, do kraja ove godine bi mogla narasti do $56”, navode iz Fortradea.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.