Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uzmite besplatnih 50 eura i trgujte dionicama ove futurističke kompanije

detroit-electric-car

Samo u posljednjih mjesec dana cijena dionica kompanije Tesla Motors porasla je više od 40%.

FXLider, u saradnji sa licenciranom brokerskom kućom Fortrade, svim čitaocima daje besplatnih 50 eura za trgovanje cijenom dionica Tesla Motorsa na svjetskoj berzi.

Besplatnih 50€ za trgovanje možete preuzeti na ovom LINKU.

Dionice Tesla Motors-a pratile su opšti oporavak tržišta dionica nakon februarskog pada. Međutim oporavak tržišta nije jedini razlog rasta.

Ova kompanija je pokazala da ne samo je sposobna da dizajnira i proizvodi vrhunske električne automobile, već i da je sposobna i da odgovori na tražnju i ispuni očekivanja kupaca. Broj narudžbi novog Modela 3 dostigao je 253.000 za prvih 36 sati od kada je počelo naručivanje. Ovo je prvi model koji će biti proizveden za masovno tržište što ovaj uspeh čini još većim.

Prema rečima Elon Musk-a, izvršnog direktora Tesle, Model 3 će početi sa proizvodnjom u drugoj polovini 2017. godine i prosječna cijena će iznositi oko 42.000 dolara, uključujući dodatne opcije i funkcije. Preporuka kompanije je da ko želi da naruči ovaj auto, to uradi što prije jer se vrijeme čekanja na dostavu drastično povećava sa rastom narudžbi. Nakon ove izjave Elon Musk-a cijena dionica je porasla dodatnih 3%.

Osnovna verzija automobila koštaće oko 35,000 dolara. Međutim automobili koji će biti prvi isporučeni koštaće znatno više jer su kupci tražili dodatnu opremu i funkcije kao što su na primjer baterija sa većim kapacitetom. Osnovna baterija bi prema obećanju proizvođača obezbjeđivala vožnju od 345 km.