Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uzmite besplatnih 50€ i trgujte cijenom dionica Alibabe u 3 jednostavna koraka

alibaba111112

“Prema stručnjacima CNN Money-a, cijena dionica Alibabe do kraja godine bi mogla porasti i do 15%“, navodi informirani izvor iz Fortrade-a.

Uzmite besplatnih 50 eura za trgovanje i počnite zarađivati na dionicama Alibabe u 3 jednostavna
koraka:

1. registrujte besplatni nalog za trgovanje na linku ovdje

2. verifikujte nalog i

3. automatski dobijate besplatnih 50 eura za trgovanje na svom nalogu s kojima odmah možete počneti trgovati i zarađivati na svjetskoj berzi

Januar je bio prilično problematičan za cijene dionica na globalnom nivou, koje su uglavnom bile u padu.

Zabrinutost oko krize u kojoj se globalna ekonomija nalazi, jedan je od osnovnih razloga pada tržišta dionica. Alibaba se smatra uzorom za kinesku ekonomiju, a cijena njenih dionica je od početka januara pala 12%.

Ipak i pored trenutnih poteškoća mnogi vjeruju da se najbolje od Alibabe tek može očekivati. AliCLoud, dio Alibabe koji se bavi „cloud“ poslovanjem, investirati će 1 milijardu dolara u analizu podataka, a planira se i zapošljavanje 1000 novih programera u naredne tri godine koji će raditi na ovom projektu.

AliCloud se nada da će potražnja za preradom i skladištenjem podataka od strane velikih klijenata, kao što su vlade i kompanije, pokrenuti značajniji rast u narednom desetljećju, čime bi se povećala konkurentnost u odnosu na kompanije kao što je Amazon.

Alibaba je i ranije pokazivala interes za „cloud“ poslovanje. U oktobru, objavila je da će otvoriti i drugi centar za obradu podataka u Silikonskoj dolini, kako bi odgovorila na sve veću potražnju za cloud-om. Do 2018. godine zarada od „cloud“ poslovanja Alibabe bi mogla dostignuti više od milijardu dolara.

Usporedbe radi, prihod od web usluga Amazona je tokom prethodnog kvartala porastao 78% na 2.1 milijardu dolara.

FXLider ima saradnju sa Fortrade Limited – kompanijom autorizovanom i regulisanom u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.