Biznis

Uzmite ovih 50 eura i trgujte cijenom dionica Adidasa na svjetskoj berzi!

22/02/2016

Cijena dionica Adidasa je u prvoj polovini februara porasla preko 15%. Bolji od očekivanih rezultati prodaje i zarade tokom prošlog kvartala uticali su, da u danu objave rezultata cijena dionica poraste preko 4%.

Iskoristite priliku i uzmite 50€ za trgovanje cijenom dionica Adidasa na svjetskoj berzi.

Uzmite besplatnih 50€ za trgovanje ovdje.

Ne samo da su rezultati tokom prošlog kvartala bili odlični, već su i prognoze budućih rezultata veoma optimistične. Na svojoj službenoj stranici, kompanija je objavila da u ovoj godini očekuje dvocifren rast prihoda i dosegne 12%.
Prema podacima Bloomberg-a, tokom 2015. godine prihod kompanije porastao je 16%, na 19 milijardi dolara, dok je neto prihod porastao 12% na 816 miliona dolara.

CEO Adidas-a, Herbert Hainer, prokomentirao je da je kompanija u odličnom stanju i da se strateški planovi kompanije, kada je u pitanju brend ostvaruju na najbolji način.

U avgustu ove godine, Kasper Rorsted, trenutni CEO Henkel-a, bi trebalo preuzeti ulogu novog CEO-a kompanije i na njemu je, ni najmanje jednostavan zadatak, nastaviti putem uspjeha koji je ostvario njegov prethodnik.

Ljetne Olimpijske igre koje će se održati u Brazilu i UEFA Euro prvenstvo 2016 pružit će veliku priliku za Adidas da poveća svoju prodaju. Ipak, kako bi mogao iskoristi ovu priliku, Adidas će veoma pažljivo morati donositi odluke, kojima će održati efikasnost kroz smanjenje troškova i povećanje prodaje.

S druge strane Nike, najveći rival Adidas-a kada je u pitanju sportska odjeća, najavio je intenziviranje digitalne strategije koja će mu pomoći da dosegne svoje ciljno tržište, koje čine sportisti, kako profesionalni tako i oni koji se njime bave amaterski. Treba napomenuti i kako je Nike postavio cilj da ostvari prihod od 20 milijardi dolara do 2020. godine’’, navode iz Fortrade-a.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.