društvena odgovornost

Vakcinisani radnici “Sarajevostana”

sarajevostan vakcinacija radnika 2 (1)

“Sarajevostan” svojim primjerom potvrdio je društvenu i posebno odgovornost prema javnom zdravlju, vodeći računa o zaštiti od posljedica pandemije bolesti COVID-19 i svojih radnika, ali i hiljada građana s kojima dnevno dolaze u kontakt tokom obavljanja redovnih poslova i zadataka

U prostorijama “Sarajevostana” danas su protiv koronavirusa vakcinisani radnici te kompanije koja zapošljava više od 120 ljudi, te održava više od 2.300 ulaza kolektivnog stanovanja s oko 37.000 jedinica na području Kantona Sarajevo.

Kampanju vakcinacije uposlenika u sarajevskim firmama početkom septembra dogovorili su predstavnici Udruženja poslodavaca FBiH i kantonalni ministar zdravstva i predsjednik Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS Haris Vranić.

“Sarajevostan” svojim primjerom potvrdio je društvenu i posebno odgovornost prema javnom zdravlju, vodeći računa o zaštiti od posljedica pandemije bolesti COVID-19 i svojih radnika, ali i hiljada građana s kojima dnevno dolaze u kontakt tokom obavljanja redovnih poslova i zadataka.

Inače, osim radnika koji su se danas odazvali za učešće u kampanji što masovnije imunizacije stanovništva, omogućeno je i vakcinisanje članova njihovih porodica. U tom procesu angažirano je 10 medicinskih sestara i tehničara koji čine mobilne timove i koji su danas i u “Sarajevostanu” bili na visini zadatka, saopćeno je.