Vakufska banka dobila novog predsjednika Uprave

unnamed

Vakufska banka dd Sarajevo je nakon uočenih potreba za promjenom u strategiji poslovanja i rukovođenja u maju 2014. godine dobila novog predsjednika Uprave Banke Mirzeta Ribića, koji je za cilj imao formiranje tima za stabilizaciju poslovanja Banke i obezbjeđenje profitabilnog poslovanja.

U skladu sa ciljevima Banke, u novembru 2014. godine imenovan je novi član Uprave Elma Zukić, koja je preuzela upravljanje Sektorima Stanovništva i Operacija. Promjene, pored Uprave Banke, su bile i u sistematizaciji poslova što je rezultiralo da Banka u prvom kvartalu 2015. godine ima pozitivne finansijske efekte poslovanja.

S ciljem poboljšanja poslovanja Banke u svim segmentima Vakufska banka dd Sarajevo je dana 1. jula imenovala novog izvršnog direktora Emira Bekteševića nadležnog za Sektor pravnih lica.

Emir Bektešević se pridružuje Upravi Banke koju čine: Mirzet Ribić direktor, Naila Hadžić izvršni direktor i Elma Zukić izvršni direktor.

Povodom imenovanja novog člana Uprave Banke, direktor Mirzet Ribić je izjavio:

“Izuzetno sam zadovoljan što smo uspjeli kompletirati Upravu po mjeri Banke, domaće Banke, koja će opravdati ukazano povjerenje vlasnika, obzirom na nedavno uspješno završenu dokapitalizaciju. Vjerujem da će ovako osnažena Uprava, zajedno sa svim zaposlenicima, donijeti i sprovesti kvalitetne mjere za unapređenje poslovanja Vakufske banke dd Sarajevo.“