Biznis

Vakufska banka pomaže Narodno pozorište Sarajevo

22/02/2016

Vakufska banka d.d. Sarajevo je sa Narodnim pozorištem Sarajevo potpisala sponzorski ugovor prema kojem će u narednih dvanaest mjeseci finansijski pomagati ovu kulturnu instituciju.

Ove dvije institucije su i prije potpisivanja zvaničnog ugovora imale uspješnu saradnju koju su sada i protokolarno ozvaničile.

Uprava Vakufske banke d.d. Sarajevo, na čelu sa direktorom Banke Mirzetom Ribićem, već duži vremenski period, u okviru svog budžeta, izdvaja sredstva za doprinos lokalnoj zajednici kroz podršku udruženjima građana, događaja koji promovišu društvene vrijednosti iz oblasti kulture, sporta i umjetnosti.

“Podržavanjem kulturnih institucija, kao što je Narodno pozorište Sarajevo, direktno želimo utjecati na kreiranje boljih uslova za razvoj kulturnog stvaralaštva. Preko 100 godina, ovo pozorište daje poseban doprinos razvoju dramske umjetnosti, a fantastično izvođenje zahtjevnih uloga i brojne nagrade koje ovo pozorište osvaja, bili su dovoljni razlozi da na simboličan način potpomognemo rad ove institucije“ izjavila je Elma Zukić, izvršni direktor Vakufske banke d.d. Sarajevo.

Marijela Hašimbegović, v.d. direktorica Narodnog pozorišta Sarajevo, zahvalila se Vakufskoj banci koja je prepoznala ulogu Narodnog pozorišta Sarajevo kao glavne snage u oblasti kulturnog stvaralaštva BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.