Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Learning Management System

Vanjskotrgovinska komora BiH kreirala platformu za besplatnu online edukaciju

vtk bih

Registracija na LMS i pristup navedenim kursevima su besplatni za predstavnike bh. poslovne zajednice

Vanjskotrgovinska komora BiH kreirala je za poslovnu zajednicu Learning Management System (LMS) VTKBiH – https://elearning.komorabih.ba/ , platformu koja objedinjuje najmodernije i najaktualnije alate elektronskog učenja, od webinara (BigBlueButton platforma) do multimedijalnih, interaktivnih, self-study kurseva.

Platforma je kreirana s ciljem jačanja kapaciteta, pružanja novih i unapređenja postojećih stručnih kompetencija uposlenika kompanija iz Bosne i Hercegovine, kroz pristup digitalnim online alatima koji omogućavaju korisnicima da uče i pohađaju online kurseve.

Registracija na LMS i pristup navedenim kursevima su besplatni za predstavnike bh. poslovne zajednice.

Nakon registracije može se pristupiti jednom od četiri besplatna kursa: Vođenje kampanja na društvenim medijima (Facebook, Instagram, YouTube), Google oglasi & Analitika uspješnosti – Google Analytics – Vidljivost na pretraživačima – optimizacija pretraživača (Search Engine Optimization – SEO), te Elektronska trgovina (E-commerce) – praktični aspekti.

Kako ističu iz VTKBiH, još dva nova kursa su u pripremi a to su Upravljanje ljudskim resursima i Upravljanje projektnim ciklusom.

Learning Management System je kreiran u okviru „Digitalne Akademije“ VTKBiH, koja je uspostavljena u okviru Projekta “EXPO-CERTinno – Podrška bh. kompanijama u internacionalizaciji, certificiranju i inovacijama”, koji je VTKBiH implementirala od jula 2020. do juna 2022.