Vanredna uprava Agrokora kreće sa uštedama u cijeloj regiji

ramljak agrokor (3)

Vanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak danas je sa suradnicima u sjedištu Agrokora nakon sjednice Povjereničkog vijeća predstavio plan restrukturiranja Agrokorovih kompanije koji za cilj ima primarno smanjenje troškova kompanije, javlja Anadolu Agency (AA).

Uz Ramljaka, čelnici pojedinih sektora predstavili su stanje u sektorima maloprodaje, prehrane i poljoprivrede, te u ostalih 80 non-core kompanija od kojih će 40 njih ići na prodaju kako bi novac stečen prikazao u prihodovnoj strani.

Ramljak je kazao kako se svi planovi održivosti odnose na sve kompanije koje posluju u zemljama regije: Sloveniji, BiH, Crnoj Gori i Srbiji.

Kazao je kako će se dio dućana Konzuma zatvoriti, no, kako će dio radne snage zbog potražnje biti prebačen na druga radna mjesta.

Najavio je kako će svi koji će biti otpušteni biti zbrinuti, no s obzirom na Konzumova potraživanja za radnom snagom, poručio je kako će razina otpuštanja i zapošljavanja biti izbalansirana.

“Rast prihoda nije prioritet, nego troškovi, kao što je Konzumova cijena najmova koji su srezani na pola, a riječ je o više stotina miliOna kuna“, kazao je Ramljak.

Vjerovnici su neformalno vlasnici kompanije koji će htjeti maksimalizirati zaradu, rekao je Ramljak i dodao kako ima potporu od vjerovnika, ali i da su dobavljači zadovoljeni.