Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Velika potražnja za magarećim mlijekom, litar 50 KM

grizelj – magarece mlijeko1

“Ma da ga imam još ovoliko, mogao bih ga prodati. Potražnja za magarećim mlijekom u posljednje vrijeme je ogromna”, počinje svoju priču Ante Grizelj koji, zajedno s bratom Borom, ima farmu magaraca u Sovićima, svega nekoliko stotina metara od granice s Republikom Hrvatskom, piše Večernji list.

Godišnje proda od 900 do 1000 litara tekućine koja liječi bronhitis, kašalj, probleme s dišnim putevima…, a naručuju ga iz cijele regije, pa i dalje.

Cijena litre je 50 KM, a prodaju ga u malim bočicama.

“Imamo zahtjeve iz Njemačke, Austrije, pa dolazili su neki iz Češke ovdje po mlijeko, tu je svakako i Hrvatska koja nam je, uz BiH, glavno tržište”, priča Ante.

Kada je riječ o samoj Bosni i Hercegovini, mlijeko njegovih magarica stiže od Gruda do Sarajeva, Tuzle, Banje Luke…, a šalje ga brzom poštom.

Na pitanje kako brzom poštom i zar se tako ne pokvari, Ante kaže kako je sve već uhodano.

“Budući da je riječ o udaljenim mjestima, jednostavnije nam je i jeftinije mlijeko ljudima poslati poštom. A ono se neće pokvariti jer ga šaljemo svježe u odgovarajuće zapakiranim bocama i kupcima stiže u roku od 24 sata”, kaže ovaj zaljubljenik u prirodu i životinje.