Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Veliki dobavljači u BiH obustavljaju isporuke Konzumu

konzum

Usprkos pomirljivom i smirujućem tonu sa jučerašnje press konferencije u zgradi Vlade FBiH kojoj su pored premijera FBiH Fadila Novalića nazočili i predstavnici Konzuma, Leda, Velpra i Sarajevskog kiseljaka, niz velikih dobavljača već je obustavilo isporuke Konzumu.

Tu se prije svega radi o velikim distributerima uključujući Ataco, Orbico i Megamix. Isporuke Coca Cole su također usporene, prenosi Dnevni list.

Razlog za ovaj potez pojedinih velikih dobavljača je taj što Konzum ne plaća već duži period, te da hrvatski lanac ima vlastitu logiku plaćanja.

Pojedinim dobavljačima Konzum ne plaćaju nikako, a pojedinim i to pretežno hrvatskim dobavljačima s kojima sarađuju i u Hrvatskoj plaćaju usprkos svim problemima.

S druge strane, raniji način upravljanja u Agrokoru a koji će se, svi se nadaju, promijeniti novi upravitelj Ramljak je bio takav da onaj tko je imao neku vrstu ličnog dogovora sa vlasnikom je imao prioritet za plaćanje.

Ističe da dobavljači već duže vrijeme pokušavaju smanjiti izloženost prema Konzumu kroz povlačenje roba, obustavu isporuke i slične poteze.