Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Veliki interes Kineza za namještaj fojničkog MS&WOOD-a

MSWOOD – kina5

Predstavnici bosanskohercegovačke industrije namještaja MS&WOOD (“Majstori i Drvo”) posjetili su jednu od tvornica kineskog proizvođača namještaja Huari, u namjeri da uspostave poslovnu saradnju. Kineski proizvođač namještaja Huari ima 10 tvornica sa 3.000 radnika u proizvodnji, i raspolaže sa vlastitim lancem salona namještaja na 1.000 lokacija širom Kine.

– Predstavili smo MS&WOOD, a Kinezi su odlično reagovali na kvalitet i dizajn našeg namještaja, pogotovo na činjenicu da se radi o dvostruko nagrađenim proizvodima na prestižnom Sajmu namještaja u Kelnu. Posebno ih je fasciniralo to što je naš namještaj uvršten u ovogodišnju redovnu postavku Triennala umjetnosti i dizajna u Milanu. Veoma su zainteresirani da kupuju naše proizvode. Naše kineske prijatelje privlači namještaj koji proizvodimo u Fojnici, visoke dodane vrijednosti, zahtjevnih proizvodnih segmenata i originalnog dizajna – izjavio je direktor MS&WOOD Muhamed Pilav.

Delegacija Vlade KS, zajedno s grupom privrednika, otputovala je u radnu posjetu Narodnoj Republici Kini. Delegacija je prisustvovala Trećem susretu lidera jugoistočne Evrope i Kine, u gradu Tangšanu u pokrajini Hebei. Tema ovogodišnjeg susreta je “Nove prilike, nove sfere, novi prostor”, a cilj je jačanje prijateljskih odnosa i saradnje između Kine i zemalja Jugoistočne Evrope.

Pokrajina Hebei ima 72 miliona stanovnika, a u gradu Tangšan živi 3,2 miliona stanovnika, saopćeno je iz kompanije “MS&WOOD” d.d.