Veliki odziv na Merkurove sportsko-zdravstvene preglede

merkur-osiguranje-pregled2

Protekle sedmice Merkur BH Osiguranje omogućilo je besplatne sportsko – zdravstvene preglede za djecu iz Sarajeva, Banja Luke, Tuzle i Mostara. Pregledi su povjereni timu profesora sporta s dugogodišnjim iskustvom u radu s djecom, a sprovode se prema programu komapnije Merkur LifeStyle GmbH, članice Merkur Grupacije zadužene za promociju zdravog životnog stila i dobitnika prestižne nagrade za organizaciju medicinskog SPA programa u Evropi. Ova inicijativa izazvala je veliko interesovanje roditelja i mališana pa je menadžment Merkur BH Osiguranja odlučio akciju realizirati i tokom ove sedmice za djecu koja nisu uspjela dobiti termin u prvoj sedmici akcije.

merkur-osiguranje-pregled1

“Zaista smo vrlo sretni što su roditelji prepoznali značaj ove društveno odgovorne i korisne aktivnosti. Posebno nam je drago da je odziv djece bio i veći nego što smo očekivali. Nikoga ne želimo odbiti i sva djeca će biti pregledana jer nam je vrlo važno jačanje svijesti o zdravom načinu života. Djeca od najranijeg uzrasta trebaju formirati svoj životni stil stoga smo sretni da su roditelji prepoznali Merkur BH osiguranje kao partnera u tome”, istakao je Enes Sadović, pomoćnik direktora prodaje i marketinga u Merkur BH Osiguranju.

merkur-osiguranje-pregled3

Besplatne preglede za djecu, Merkur BH Osiguranje organiziralo je u skladu s novim konceptom “Danas za vaše sutra”. Roditelji su imali priliku posavjetovati se s profesorima sporta o sportskim aktivnostima za dijete te u toku 30-minutnog pregleda dobiti uvid u njegove motoričke sposobnosti, funkciju mišića i izdržljivost. Merkur BH Osiguranje će i u budućnosti organizirati slične aktivnosti s akcentom na važnost pravilne prehrane i bavljenja sportom te usvajanja zdravih životnih navika.